Cavani reddet kvelden for PSG

149

En av storkampene i 8-dels finalen var mellom PSG og Chelsea. Hjemmelaget var store favoritter i forkant av oppgjøret. Ubeseiret i den franske ligaen og Chelsea med en veldig svak sesong i Premier League. I tillegg hadde Chelsea en del skadeproblemer i forsvaret med Zouma ute for lang tid og John Terry også på skadelisten etter siste kamp i ligaen. PSG på sin side hvilte mange store stjerner i siste ligakamp for å være best rustet til dette oppgjøret. PSG åpnet kampen desidert best og skapte en del brukbare muligheter. Chelsea var bar sporadisk på besøk foran Trapp i PSG-målet. Etter drøye 20 minutter kommer kampens største sjanse så langt. Det er Costa som for headet fra kloss hold, men Trapp får ved refleks slengt opp en arm og redder til corner. Det begynte å nærme seg en målløs første omgang, men etter 39 minutter får PSG frispark rett utenfor 16-meteren. Zlatan banker den rett i nota og 1-0. Fortjent tross alt. Kort tid etter blir det frispark i samme situasjon for Chelsea. Willian prøver seg, men via muren og til corner. En ny corner følger og Willian slår på Costa på første, som såvidt for stusset den inn til Mikel som demper og smeller den i mål fra 6-7 meter. Mikel, det er lenge siden siste scoring! En bra og underholdende omgang.

Andre omgang starter med en stor sjanse til gjestene. En glimrende kontring anført av Willian, som spiller gjennom Costa. Trapp er med på notene og får forhindret 1-2. Etter drøye timen spilt, så virker det som PSG har tatt over føringen igjen. De produserer bra med muligheter og styrer det meste. Etter ca. 65 minutter får PSG en stor sjanse ved at Di Maria slår inn mot Zlatan, som ikke når opp i duellen, men baller havner til slutt hos Matuidi på fem-meteren og han smeller til, men Cahill kaster seg og blokkerer. Etter 74 minutter kommer Cavani inn for Lucas Maura, og det skulle vise seg som et perfekt grep fra Blanc sin side. Det tar 2-3 minutter før Cavani setter ballen mellom bena på Courtois. Fra skrått hold men han skyter veldig tidlig og overrasker med det. Assist Di Maria. Det ender 2-1 som bør gjør at spenningen er der, Chelsea er absolutt med. Scoring borte er viktig. Vi ser frem til avgjørelsen i London.