City tilbake på vinnersporet

170

(Dynamo Kiev 1-3 Manchester City) Manchester City sto med tre strake tap i hjemlige turneringer før kveldens kamp. I Kiev snudde det endelig for de lyseblå fra Manchester.

Grunnet vinterpause i den Ukrainske ligaen hadde ikke Dynamo Kiev spilt en tellende kamp siden desember. Det kunne man se i førsteomgangen mot Manchester City.

Etter en bra start fra hjemmelaget de første 5-10 minuttene, hvor de presset Premier League-klubben bakover på banen og fikk til noen avslutninger, skulle Manchester City ta over butikken fullstendig de resterende 35 minuttene av førsteomgangen.

David Silva slo en høy corner inn i feltet etter 15 minutter. Yaya Tourè slo Garmash i hodeduellen og headet ned til Aguero som banket ballen ned til høyre for keeper. 1-0 City

Syv minutter senere fant Tourè Aguero igjen. Dessverre for bortelaget gikk avslutningen like til side for mål.

City tok over kampen fullstendig, og det meste av ballinnehavet som Dynamo Kiev hadde var på egen banehalvdel.

Etter 35 minutter kom City to mot to. Denne gangen var rollene byttet om og Aguero slo ut til Tourè, men keeper reddet avslutningen fra sistnevnte veldig greit.

40 minutter var spilt når ledelsen skulle dobles. Manchester City vartet opp med et skikkelig praktangrep. Ute til venstre på hjørnet av sekstenmeteren mottok Aguero ballen. Han dro ballen bakover  med sålen til Sterling som kom på overlapp, og sistnevnte slo inn et perfekt innlegg til David Silva på bakerste. Den lille spanjolen satte enkelt inn 2-0 for City til et utspilt Dynamo Kievs store fortvilelse.

Bare et par minutter senere kunne City satt inn 3-0 og punktert kampen. Fernandinho slo Aguero gjennom alene med keeper, men argentineren satte ballen utenfor.

Dermed sto det 2-0 til Manchester City halvveis.

Dynamo Kiev mer med etter pause

Som i den første omgangen startet Dynamo Kiev friskt i den andre omgangen også.

Etter 52 minutter skar Yarmolenko innover i kjent stil, men avslutningen gikk like til side for mål. En god mulighet for hjemmelaget til å få en pangstart på 2.omgang.

Men det skulle ikke gå mange minuttene før de var på farten igjen. En klarering havnet hos midtbanespiller Vitaliy Buialsky på ca 20 meter. Derfra banket han ballen ned i nærmeste hjørne via Nicolas Otamendi. 1-2 etter en flott scoring, og det ble skikkelig liv i matchen igjen.

Hjemmelaget var langt mer med i den 2.omgangen. Mer fart på ballen og mer bevegelse gjorde at de klarte å spille mer direkte. Da ble det ikke like enkelt for City å forsvare seg som det var før hvilen.

Men City var fortsatt farlige fremover de også. Fernando spilte fri David Silva ute til høyre. Spanjolen – som forøvrig hadde en svært god dag på jobben – slo flatt inn foran mål og det var bare en centimeter eller to unna at Aguero fikk labben på ballen. Men Dragovic fikk ryddet unna i siste liten.

Sjanserik avslutning

Det skulle bli et fartsfylt siste kvarter i Kiev. Manchester City skapte flere gode muligheter mot et Dynamo-lag som så slitne ut etter å ikke ha spilt annet en treningskamper de siste månedene. Men 1-3 skulle ikke komme. Enda.

I mellomtiden skulle hjemmelaget få en siste mulighet til å utlikne. Buyalski mottok ballen og fikk avsluttet fra 16 meter, men Joe Hart vartet opp med en strålende redning. En helt matchavgjørende redning fra Englands landslagsmålvakt.

Så, i det 89.minutt. Yaya Tourè kombinerte flott med Fernandinho før han avsluttet flott med venstre. Ballen skrudde inn i lengste kryss og City fikk 3-1 scoringen som gir de et meget godt utgangspunkt foran retur-matchen på Etihad om noen uker. Fryktelig slapt forsvarsspill av Dynamo Kiev, men man må likevel verdsette prestasjonen fra Yaya Tourè.

Det endte 3-1 til Manchester City.

Mål: 0-1 (15) Agüero • 0-2 (40) Silva • 1-2 (58) Buialsky • 1-3 (89) Y. Touré

Ballbesittelse: 49% – 51%
Avslutninger: 11 – 12
Avslutninger på mål: 3 – 5