Hardt kjempende PSV holdt ut med ti mann

300

PSV var mest fornøyd med 0-0 i oppgjøret mot Atlético Madrid på et fullstappet Philips Stadion. Atlético åpnet med en stor sjanse helt i starten da Antoine Griezmann kom alene med keeper Jeroen Zoet, men spissen som ikke har scoret i løpet av februar lyktes ikke. mest takket være en strålende redning av Zoet.

Atlético var det beste laget i første omgang, men spillet bølget noe fram og tilbake og PSV var ikke ufarlige. Davy Pröpper fikk en kjempesjanse, men da sto Jan Oblak i veien. På returen ble skuddet stoppet av en forsvarer.

Spanjolene viste at de har gode tekniske ferdigheter, og PSV måtte kjempe hardt – men de fikk også god hjelp av et entusiastisk hjemmepublikum som jublet for hver eneste duell som ble vunnet. Og det var ikke få i løpet av kampen. Atlético manglet litt kreativitet og presisjon til å bryte ned forsvaret, og totalt sett var det ikke veldig mange sjanser i kampen.

Godin headet en dødball i mål tidlig i andre omgang, men det ble korrekt annulert da han klatret på en motstander.

- Annonse -

Kampen skiftet karakter da Gaston Pereiro fikk et strengt idømt rødt kort etter 68 minutter. Pereiro hadde gult fra før, som var greit nok, men det andre gule kortet var i strengeste laget.

Etter det handlet det aller meste for PSV om å berge 0-0, som tross alt er et rimelig godt utgangspunkt foran returkampen. Bortsett fra at Fernando Torres skjøt ganske håpløst over fra god posisjon, så ble de aller fleste innleggene og forsøkene fra Atlético klarert av et duellsterkt PSV-lag.

Helt i sluttminuttene yppet PSV seg, og innbytter Maxime Lestinne fikk en brukbar mulighet på bakerste stolpe etter et innlegg, men skjøt over.

Dette sier Atléticos Filipe Luís til uefa.com etter kampen: «Vi forsøkte, vi løpte, men vi klarte det ikke. Vi var ikke rolig nok i angrepsposisjon og de forsvarte seg veldig godt. Det er åpenbart at vi finner det vanskelig å score, men vi skaper sjanser. Vi hadde to virkelig store sjanser. Vi er fortsatt godt med foran returkampen. Vi må vinne hjemme, vi har ikke noe annet valg. Uavgjort vil ikke være godt nok.»

Antoine Griezmann sier følgende: «Det er frustrerende å bare klare uavgjort når du ønsker å vinne. Det er ikke så dårlig, vi spiller hjemme i neste kamp og det er en fordel. Mine misbrukte sjanser? Det betyr ikke noe, jeg er fortsatt full av selvtillit.»

PSVs Héctor Moreno sier følgende: «Vi er fornøyd. Med det røde kortet var det viktig å ikke tape eller slippe inn mål. Uavgjort er bra for oss. Nå vil enhver uavgjort på Calderón være bra. Det kommer til å bli hardt for Atlético er et fantastisk lag, en virkelig tøff motstander som spiller med høy intensitet. Det er en grunn til at de kan kjempe med gigantene i Spania og i Champions League, men vi lever med drømmen om at vi kan skape en overraskelse.»

Trener Philip Cocu sier til Viasat4 at han er fornøyd med resultatet og at de må tro at det er mulig å gå videre.

 

Kampfakta:
PSV Eindhoven – Atlético Madrid 0-0 (0-0)
Champions League, 8-delsfinale, Philips Stadion
Tilskuere: 35.000
Gult kort: Gaston Pereiro (54), PSV, Stefan Savic (22), Atletico
Rødt kort: Pereiro (68, andre gule kort)
Dommer: Daniele Orsato, Italia
PSV: Zoet, Moreno, Arias, Bruma, Willems, Propper, Guardado (75. Hendrix), van Ginkel, Pereiro, Narsingh (65. Mirin), Locadia (86. Lestienne)
Atlético: Oblak, Luis, Savic, Godin, Juanfran, Koke, Oliver Torres, Gabi, Saúl (74. Correa), Griezmann, Vietto (61. F. Torres)

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -