Leicester med poengtap i tittelkampen

169

Serieleder Leicester City tok i mot West Bromwich tirsdag. Uten en av sine beste spillere, N’golo Kanté, klarte ikke ikke hjemmelaget å vippe kampen til sin fordel. Kampen viste seg å bli et mer underholdende oppgjør enn forventet.

Hjemmelaget startet friskt på King Power Stadium, men det var bortelaget som tok det første stikket. Etter 11 minutter får Darren Fletcher nok rom på midtbanen til å slå en nydelig stikker gjennom midtforsvaret til Leicester. Pasningen ender hos en råsterk Rondon på løp, som skjermer bort Robert Huth og setter ballen forbi Schmeichel i Leicester-buret. 0-1.

Spillet jevner seg litt ut etter scoringen, men når det nærmer seg halvtimen starter Leicester et vanvittig press mot bortelaget. Etter et par halvsjanser, får hjemmelaget endelig hull på byllen. En kort corner ender opp hos Drinkwater utenfor 16-meteren. Han fyrer av en markkryper som går via beinet til Jonas Olsson og i en perfekt bue over Foster. Like etter scoringen, får Sessegnong gult kort for protester etter en takling fra Fuchs. Reprisen viser at tyskeren muligens burde vært utvist. Resten av omgangen får vi se West Bromwich slik vi kjenner dem under Pulis. Leicester fortsetter å presse, og får Vardy muligheten etter et innlegg fra Drinkwater, men headingen går i tverrliggeren. På overtid av første omgang får vi servert et kunstverk av en scoring fra ”The Foxes”. Albrighton skjærer inn fra sin venstre kant og crosser ballen over til Mahrez på motsatt som legger den perfekt igjen med hælen. Fra midtbanen kommer Andy King på et perfekt løp og avslutter med en like perfekt avslutning. 2-1 til pause.

3408

Andre omgang startet med et pang. Etter 50 minutter limer Craig Gardner ballen i krysset bak Schmeichel på et frispark fra omtrent 25 meter. Dette ble en strålende start på en sjanserik omgang. Okazaki header i tverrligger, slik Vardy gjorde i første omgang. Det bølget frem og tilbake i starten av omgangen, og etter 65 minutter avslutter Schlupp, men skuddet blir reddet. Rett etterpå får West Brom en dobbelmulighet, der Rondon til slutt avslutter over fra 4 meters hold.

Etter dette tar Leicester over totalt. Vardy jager og jager, og kriger til seg ballen som bare Vardy gjør, men avslutningen etter 70 min går rett på Foster og ut til corner. Etter 86 minutter får Leicester nok en stor sjanse til å ta ledelsen. Kaptein Morgan får avsluttet helt upresset på bakre stolpe, men også denne gang går avslutningen rett på West Bromwich- keeperen. Hjemmelaget presset på i slutten og skaper en stor sjanse på overtid, men Ulloa får ikke nok kontakt med ballen til å få den i mål.

Kampen ender 2-2, selv om Leicester ville mest og også hadde fortjent 3 poeng i kveldens kamp.

Leicester leder fortsatt Premier League, men kan bli forbigått av Tottenham på målforskjell i morgen.

West Bromwich holder med dette poenget, fortsatt kontakt med lagene midt på tabellen.

Lagoppstillinger:

Leicester (4-4-2): Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs (Gray fra 79.) – Mahrez, Drinkwater, King (BB), Albrighton (Schlupp fra 63.) – Okazaki (Ulloa fra 63.), Vardy

West Bromwich (4-2-3-1): Foster, Dawson, McAuley, Olsson, Chester – Fletcher, Yacob – Sessegnon (Sandro fra 90.), Berahino, Gardner (McClean fra 83.) – Rondon (Anichebe fra 90.)