Skudd på mål: 7 – 2

Forseelser: 14 – 14

Ballbesittelse: 49% – 51%

Banens beste: Adam Lallana

Etter at Klopp kom til Liverpool, har de blitt kjent for sitt høye press. Det fikk vi se mye av i dag. Første omgangen startet med veldig høyt press av Liverpool. De løp og løp, noe som påførte City mye stress. De er veldig kjappe på å vinne tilbake ballen, og det var nøkkelfaktoren i dagens kamp. Det tar ikke lang tid før tempoet faller ned. City gjorde mye feil, men Liverpool fikk ikke gjort så mye med det. De første 30 minuttene, ble det veldig lite sjanser. Når klokken passerte 34 minutter, så smalt det. Adam Lallana løp og løp uten å finne noen andre alternativer, så han gikk på skudd fra drøye 20 meter. Skuddet var lavt og klistret nede i høyre hjørne. Joe Hart var sjanseløs. Det var ingen som helt skjønte at ballen gikk inn, før jubelen løsnet på Anfield.

Det tar ikke mer enn 6 minutter før James Milner setter inn 2-0. Han blir spilt gjennom av Roberto Firmino og rekker akkurat å få en tå på ballen før Hart kommer ut. God avslutning av Milner, etter at ballen traff stolpen og gikk inn. Nydelige kombinasjoner for hjemmelaget. Lovren hadde feilfri førsteomgang og strødde et par nydelige pasninger.

Like etter scoringen, kommer City seg nesten gjennom Liverpool forsvaret. Flanagan kommer akkurat tidsnok og får en viktig tå på ballen.

På overtid får City en stor sjanse på dødball. Ballen blir slått rett på hodet til Aguero som står umarkert. Han header ballen mot første stolpe, men Milner står i veien. City spillerne mener den var i kontakt med armen til Milner, men spillet går videre. Bildene i ettertid viser at det var korrekt avgjørelse fra dommeren.

Det tar ikke lang tid ut i andre omgang før Liverpool kommer til en ny mulighet. Denne gangen var det Divock Origi som var på farten. James Milner finner Origi på høyrekanten, der han går for et hardt skudd fra skrå vinkel. Joe Hart varter opp med en god redning.

Etter 56 spilte minutter, kommer 3-0 målet. Roberto Firmino plasserer spikeren i kisten. Nok en gang var Lallana på ferden. Lallana snapper opp ballen fra Origi, dribler seg elegant forbi flere City forsvarere og legger ballen til slutt til Roberto Firmino som bare bredsider ballen i lengste hjørne bak Hart. Keeperen er sjanseløs.

Joe Hart redder City fra en mye mer pinlig aften. Like etter scoringen, prøver Milner seg på nok et skudd. Joe Hart er kjapt opp og sender ballen ut til hjørnespark.

Aguero ga ikke opp med det første, og tok med seg Liverpool forsvaret på løpetur. Han kommer seg enkelt forbi, men Kolo Toure er rutinert og får Aguero i ubalanse like før han skal avslutte. Gjestene roper på straffe, men spillet fortsetter. Godt stopperspill av Kolo.

Henderson hadde også lyst til å komme seg på scoringslisten. Kompany holder mye i Benteke og Liverpool får frispark i god posisjon. Henderson skrur ballen rett ved siden av nærmeste stolpe. Hart var et godt stykke unna.

James Milner hadde en strålende kamp og fikk stående applaus da han ble byttet ut til fordel for Jordon Ibe i det 87. minutt.

På overtid har Joe Allen lyst til å teste ut Joe Hart. Innbytteren prøver så på volley fra langt hold, og får et ganske godt treff. Ballen ender bare opp på nettveggen, men det kunne fort blitt et vakkert mål.

Dermed endte kampen 3-0, der Liverpool var det soleklart beste laget. City hadde aldri noe kontroll over matchen, og går derfor på det tredje strake ligatapet for Liverpool. Forrige møte endte med 1-4 på Etihad.

Lagene:

Liverpool: Mignolet, Flanagan, Toure, Lovren, Clyne, Can, Henderson, Milner, Firmino, Lallana, Origi.

Innbyttere: Ward, Benteke, Coutinho, Moreno, Allen, Ibe, Skrtel.

Manchester City: Hart, Zabaleta, Clichy, Kompany, Otamendi, Fernando, Fernandinho, Navas, Silva, Sterling, Aguero.

Innbyttere: Caballero, Sagna, Demichelis, Kolarov, Bony, Iheanacho, Mangala.