Munir scoret da Barca enkelt slo Eibar

182

Eibar tok i mot serieleder Barcelona på Ipurua stadion søndag ettermiddag. La ligas minste stadion med en kapasitet på 6300 tilskuere. Barcelona måtte klare seg uten Neymar som soner karantene. Ellers så valgte Enrique å hvile kaptein Iniesta.

Ungutten Munir fikk sjansen fra start i Neymar sitt fravær og han takket for tilliten relativt raskt. Etter bare 7 minutter satt han ballen inn bak Riesgo i Eibarmålet. Det startet med et elegant gjennomspill fra Messi til Suarez, lit ut på høyrekanten. Suarez serverer ballen sølvfat til Munir som får en enkel jobb i sette ballen inn. Eibar var litt med i kampen i det siste kvarteret av omgangen, og fikk en del muligheter. Et innlegg som går i Piquet og ut til corner, kunne like gjerne ha gått inn. De fikk også et par bra muligheter i denne perioden, men manglet litt kvalitet i avslutningene. I Eibar sin beste periode får Messi ballen litt inne på Eibar sin halvdel,han gjør alt selv, drar seg forbi det som er av forsvarere, ut mot venstre og legger ballen i motsatt hjørnet. Dette har vi sett mange ganger før. 2-0 til bortelaget ved pause.

Første halvdel av andre omgang var ganske lite spennende. Barcelona virket litt fornøyd, og det var bare sporadisk at de satt opp tempoet og forsøkte litt. Etter 75 minutter får de straffe etter at ballen klart var i armen på en Eibarforsvarer. Messi setter rolig inn 3-0. Det siste kvarteret blir det litt mer trykk. Suarez blir spilt igjennom og viser teknikk og styrke når han helt på egenhånd ordner 4-0. Ført en liten tunnel, så å støppe en ny mann som kommer inn for å takle og deretter banke inn kampens siste mål. Det var en skikkelig scoring som passer seg når du har nr. 9 på ryggen.

Med dette så går Barcelona opp i 72 poeng, og ligger veldig godt plassert når 10 kamper gjenstår. Det er vanskelig å se for seg at Barcelona skal tape minimum 3 av disse kampene, samtidig som Atletico må vinne alle sine 10 siste kamper.