Real Madrid – Eibar 4-0 (James, Lucas, Ronaldo, Jese)
Santiago Bernabéu, lørdag 9/4 kl. 16.00.

Lagoppstillinger:
Real Madrid: Casilla – Carvajal, Pepe, Nacho, Arbeloa – Isco, Casemiro, James – Lucas, Jese, Ronaldo.
Eibar: Resego – Luna, Ramis, Pantic, Capa – Garcia, Escalante – Jota, Adrian, Keko – Enrich.

Real Madrid tar i mot lille Eibar. Hjemmelaget valgte å hvile en god del spillere i dagens oppgjør avhensyn til returoppgjøret i CL allerede på tirsdag, der de har 0-2 og snu for å komme seg til semifinalen. Zidane har ikke gitt så mye spilletid til James og Isco (bildet), men i dag har de begge fått tillit fra start.

Det tok 5 minutter før Real Madrid presenterte seg. Frispark på 17 meter etter at Jese ble felt. For en gangs skyld var det ikke Ronaldo som avfyrte frisparket. James plasserte den perfekt i høyre hjørnet for keeper. Meget pen scoring. Etter 17 minutter er det klart igjen; en langpasning som Ronaldo vinner ved å vise at han er sterk i kroppen. Han kunne ha gått for avslutning selv, men Lucas er i bedre posisjon og får servert ballen fra Ronaldo. 2-0! To minutter senere; Jese blir spilt gjennom, er alene, men litt skrått hold og finner Ronaldo foran mål som lett setter inn 3-0. Eibar henger ikke sammen. Det virket som omgangen og kampen var i ferd med å ebbe ut, men etter 39 får vi en ny kontring av hjemmelaget. Ronaldo fører opp på venstre side og legger et perfekt innlegg til Jese som bredsider ballen i nettet og 4-0. Eibar gjør et lite forsøk rett etter på en corner. En god heading som Kiko Casilla reagerer veldig raskt på. En god mulighet.

Etter 4-0 ved pause er det ikke så mye igjen av det som gjør en kamp interresant. Spørsmålet er alltid om de som leder gidder å stå på for å vinne mer. Hjemmelaget har egentlig ingen grunn til å bruke mer krefter enn akkurat nødvendig. Dette er vel også grunnen til at et svakt Eibar får litt flere nesten-sjanser i 2. omgang. De klarer ikke å få noe ut av situasjoner som potensielt burde kunne gitt noen gode målsjanser. Madrid virker relativt fornøyde utover i omgangen, og satser ikke så mye, men de kommer til noen muligheter. Etter 28 minutter i 2. omgang får Lucas ballen på høyre side og forserer fremover. Innlegget er bra, men Ronaldo er akkurat noen millimeter for kort i beina og setter ballen utenfor. Etter 78 minutter får Eibar en av sine få muligheter i kampen. Corner blir slått inn på første og stusset på bakre stolpe hvor Baston header i tverrliggeren. Næremere kommer man ikke. Som forventet blir andre omgang en transportetappe. Klasseforskjell og fullt fortjent seier til Real Madrid. Eibar skal være glad de plukket såpass mye poeng i starten av sesongen. De virker å være helt ute av form. Real Madrid scorer 4 fine mål fordi de fikk rom og plass til det.