15:30-kampene: Hannover med Fossum på laget vant

170

Hamburger SV – Ingolstadt 1-1:
Mål: 1-0 Josip Drmic (7), 1-1 Lukas Hinterseer (61)

Ørjan H. Nyland fikk en sjelden sjanse som keeper for Ingolstadt, og fikk ingen drømmeåpning da Jospi Drmic, som har virket vaksinert mot å score, satte inn en tidlig ledelse for HSV. Etter godt forarbeid av Aaron Hunt og Artjoms Rudnevs ble ballen spilt til en helt umarkert Drmic som scoret sitt første mål for nordtyskerne. Utover i andre omgang presset gjestene seg stadig oppover på banen og kom nærmere et mål, og det var fortjent da de utlignet etter 61 minutter. Hinterseer headet inn en corner fra Pascal Gross. Gross er spesialist på dødballer, og Ingolstadt har nå scoret ti av 17 mål på dødball! Ingolstadt var til slutt nærmest å vinne, HSV leverte en skuffende hjemmekamp.

Stuttgart – Hannover 1-2:
Mål: 1-0 Timo Werner (18), 1-1 Christian Schulz (32), 1-2 Schulz (83)

Hannover hadde åtte tap på rad og så fortapt ut, Stuttgart var formlaget i serien. Absolutt alt skulle tyde på hjemmeseier, men så ble det i stedet borteseier og nytt håp for Hannover. Iver Fossum fikk sjansen fra start for Hannover og han markerte seg tidlig med et godt skudd som keeper Przemyslaw Tyton reddet. Timo Werner ga Stuttgart en tidlig ledelse på et frispark, men resten av omgangen utnyttet de ikke sitt spille- og sjansemessige overtak, og ble straffet da kaptein Christian Schulz headet inn Hannovers første mål på 471 minutter. Stuttgart fortsatte å skape flere store sjanser etter hvilen, blant annet var det redning på streken, men Schulz headet inn et frispark fra Kiyoteke etter 83 minutter og det ble vinnermålet.

Werder Bremen – Darmstadt 2-2:
Mål: 1-0 Anthony Ujah (33), 1-1 Sandro Wagner (str. 44), 1-2 Aytac Sulu (82), 2-2 Claudio Pizarro (89)

I denne viktige bunnoppgjøret ble Werder Bremen reddet av Claudio Pizarro helt på tampen, noe som betyr at laget i det minste fortsatt har kontakt med Darmstadt. Hjemmelaget som tok ledelsen da Ujah satte en heading fra Yatabare over målstreken. Men rett før pause fikk Darmstadt straffe. Wagner ble felt av keeper Felix Wiedwald, og satte selv inn straffen. Bremen slet med å få rytme i sitt spill, mens Darmstadt var godt fornøyd med å ligge bakpå. Lite skjedde i starten av andre omgang, men Werder etterhvert på for seier og presset gjestene lengre og lengre bak på banen. De hadde flere store sjanser, blant annet et skudd fra Junuzovic som ble reddet på streken av Sulu. Stopperen og kapteinen Sulu ble etterhvert helt på andre banehalvdel, da han headet inn et fraspark fra Kampe. En kamp som på mange måter ble en triller, endte med at Pizarro headet inn utligning rett før slutt.

Wolfsburg – Bayern München 0-2:
Mål: 0-1 Kingsley Coman (66), 0-2 Robert Lewandowski (75)

Kampen i høst vant Bayern 5-1 etter fem mål av Robert Lewandowski på ni minutter i starten av andre omgang. Wolfsburg var ute etter revansje og lå dypt, og i første omgang skapte Bayern lite. Den største sjansen fikk Marcel Schäfer for hjemmelaget rett før pause, men hans skudd gikk utenfor.  I andre omgang fikk Wolfsburg en stor sjanse etter en kontring men Julian Draxler ble hindret av Manuel Neuer som nok en gang viste sine gode keeperegenskaper. Bayern økte presset og fikk uttelling til slutt etter en volley av Coman. Robert Lewandowski stoppet alle håp for hjemmelaget om poeng da han satte inn 2-0 etter en delikat flikk med utsiden av foten. Ingen overraskelse altså, Bayern fortsetter å vinne rimelig greit.