15:30-kampene: Ribery avgjorde og Schalke ble slaktet

275

Bundesliga er endelig tilbake etter landslagspausen. I går vant Bayer Leverkusen 3-0 mot Wolfsburg (les om kampen her). I dag har hovedrunden som vanlig blitt spilt klokken 15.30. Bayern vant som ventet, mens Ingolstadt og Hamburg tok store steg mot fornyet kontrakt. For Hannover derimot, ser det bare verre og verre ut. Her er kampene oppsummert:

Bayern München – Eintracht Frankfurt 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Franck Ribery (20)
Gult kort: Lewandowski, Götze, Bayern, Abraham, Ben-Hatira, Chandler, Stendera, Castaignos, Eintracht
Tilsk: 75.000

Eintracht Frankfurt har ikke scoret på over 700 minutter mot Bayern, som igjen vant oppskriftsmessig og på «cruise-kontroll». I tilsvarende oppgjør i høst ble det 0-0, det var første poengtapet for Bayern. Denne gang var det en tidlig scoring av Franck Ribery (bildet) som sikret Bayern tre nye poeng. Scoringen var vakker, etter en retur fra Eintrachts keeper fikk Ribery klinket ballen i nota med en spektakulær akrobatisk manøver. Bayern var best selv om det var langt unna gigantenes beste kamper for sesongen, og gjestene gjorde en god innsats. Banens beste var nok likevel i manges øyne Lukas Hradezky, Frankfurts finske keeper, som hadde flere gode redninger. Frankfurt ligger nest sist og må ta mye mer poeng de siste rundene enn de har tatt så langt nå etter vinterpausen.

Darmstadt – Stuttgart 2-2 (1-2)
Mål: 1-0 Sandro Wagner (26), 1-1 Christian Gentner (45), 1-2 Lukas Rupp (45), 2-2 Peter Niemeyer (51)
Gult kort: Niemeyer, Jungwirth, Rausch, Heller, Darmstadt, Klein, Stuttgart
Tilsk: 17.000

Både Darmstadt og Stuttgart har en del igjen å prestere før de kan føle seg trygge, særlig Darmstadt etter at denne kampen endte uavgjort. Med tanke på Sandro Wagners form denne sesongen, hadde ikke Darmstadt-spilleren noen grunn til å bli gitt en invitasjon for å score mål – men det fikk han likevel av Geoffroy Serey Die som sendte motstanderen alene mot keeper og Wagner scoret sitt 12. mål for sesongen. Utrolig nok klarte Stuttgart å score to mål på volley på overtid av første omgang. Christian Gentner var førstemann ut med en avslutning etter læreboka etter et innlegg fra Filip Kostic, og deretter smalt Lukas Rupp ballen i mål til 2-1 etter at Artjem Kravets headet ballen ned til han like innenfor 16-meteren. Peter Niemeyer utlignet for Darmstadt på en heading tidlig i andre omgang, men ingen av lagene klarte å sette inn et seiersmål. Darmstadt er nummer 13, men det er bare to poeng ned både til play-off og direkte nedrykk.

Hannover – Hamburg 0-3 (0-0)
Mål: 0-1 Cleber (61), 0-2 Ivo Ilicevic (73), 0-3 Nicolai Müller (75)
Gult kort: Almeida, Hannover, Ilicevic, Hamburg
Tilsk: 49.000

Etter nok et stortap virker Hannovers nedrykk til 2. Bundesliga enda mer klart, slik det har vært en stund. Det er bare matematikere som vil gi laget en sjanse til å klare seg. De har tapt 13 av sine 14 siste kamper. For HSV betyr storseieren at laget etter alle solemerker kan begynne å planlegge en ny sesong i Bundesliga, og det blir ikke den nervepirrende sesongavslutningene som storklubben har vært vant til de siste årene (vunnet to play-off på rad). Hjemmelaget med Iver Fossum på banen i hele kampen, var i realiteten sjanseløse. HSV skapte det som var av sjanser og seieren var fullt fortjent.

Ingolstadt – Schalke 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Moritz Hartmann (str. 29), 2-0 Lukas Hinterseer (45), 3-0 Dario Lezcano (66)
Gult kort: Gross, Ingolstadt, Meyer, Caicara, Sané, Neustädter, Matip, Schalke
Tilsk: 15.200

Neste helg skal Schalke møte rivalen Borussia Dortmund. Med dagens stortap i Ingolstadt, ble det klart at Schalkes store rival spiller Champions League neste sesong. Og med 0-3 på bortebane her, ser det alt annet enn lyst ut for Schalke sin del om de ønsker å følge sine gulsvarte rivaler til den gjeveste internasjonale turneringen. Det er et naturlig mål for Schalke, mens målet for Ingolstadt som nyopprykket naturligvis har vært å berge plassen. Disse tre poengene gjør at de kun matematisk ikke er sikret ny kontrakt, med ni poengs forsprang til play-off og en plassering på øvre halvdel (9. plass). Junior Caicara holdt igjen Dario Lezcano slik at Ingolstadt fikk straffe etter halvtimen, og rett før pause ble det 2-0. Seieren var det aldri tvil om etter det. Franco Di Santo hadde et skudd utenfor tidlig i kampen, som skulle vise seg å bli Gelsenkrichen-klubbens beste sjanse i løpet av kampen.

Mainz – Augsburg 4-2 (2-2)
Mål: 0-1 Caiuby (9), 1-1 Christian Clemens (13), 2-1 Pablo De Blasis (24), 2-2 Ja-Cheol Koo (40), 3-2 De Blasis (53), 4-2 Clemens (76)
Gult kort: Bussmann, Mainz, Feulner, Koo, Augsburg
Tilsk: 31.780

Mainz har mistet litt av formen i det siste, men med en ny seier tok de seg opp på femteplass og er i alle høyeste grad med i kampen om både Champions League og Europa League neste sesong. Et Augsburg-lag i svak form tok en tidlig ledelse, men den varte ikke lenge. Mainz tok så en fortjent ledelse etter en forsvarsfeil, før Augsburgs Ja-Cheol Koo utlignet like før pause mot sine tidligere lagkamerater. I andre omgang scoret Mainz både tidlig og sent, og tok tre viktige poeng. Augsburg, som i fjor ble nummer fem, er kort og godt det vi kan omtalte som i «deep shit».