19. runde: Viktig seire for HSV – Gladbach og Augsburg (tilsynelatende) ute av bunnstriden

153

Den 19. serierunden i Bundesliga er gjennomført denne helga.

Hamburg – Bayer Leverkusen 1-0:
Begge lagene startet denne fredagskampen med mange endringer fra forrige kamp og med klart syn på at kun seier var godt nok. Begge lagene har skuffet stort denne sesongen. Til slutt var det HSV som stakk av med de tre poengene, da den tidligere Leverkusen-stopperen Kyriakos Papadopoulos headet inn seiersmålet et kvarter før slutt. Leverkusen hadde ballen mest i første omgang, men skapte ingenting. HSV skapte litt, men var farligst på dødballer. Det så lenge ut til å bli 0-0, for det ble skapt lite og ingen av lagene sto for noe særlig til spill, men det var før grekeren dukket opp. Leverkusen ble ikke særlig bedre etter at de kom under 0-1, men var uheldig da Stefan Kiessling headet i tverrliggeren.

Bayern München – Schalke 1-1:
Selv om Bayern tok en tidlig ledelse ved Robert Lewandowski, svarte Schalke nesten umiddelbart ved Naldo på et frispark. Schalke var også gode, og litt uheldige utover i første omgang, da Guido Burgstaller smalt et skudd i tverrliggeren. Selv om Bayern hadde sine sjanser utover i kampen, forsvarte de kongeblå seg meget godt (med Bayern-spilleren Holger Badstuber i midtforsvaret) og holdt favorittene fra sør på en armlengdes avstand det meste av kampen, og kunne reise hjem med et sterkt og slett ikke ufortjent poeng. I kampen fikk forøvrig Philipp Lahm sin 500. kamp for Bayern da han kom inn som innbytter.

Borussia Mönchengladbach – Freiburg 3-0:
Tre scoringer i løpet av de siste 17 minuttene av kampen sikret Gladbach storseier hjemme mot Freiburg, og laget er ubesiret på de tre første kampene under den nye treneren Dieter Hecking. Kampen var lenge jevnspilt, men Gladbach fikk overtaket mot slutten. Kaptein Lars Stindl og brasilianaren Raffael scoret med fem minutters mellomrom, før Patrick Hermann satte spikeren i kista på overtid i sin første kamp etter retur fra skade. Freiburg har ikke spesielt godt tak på Gladbach på bortebane, forrige seier kom i 1995.

Köln – Wolfsburg 1-0:
Köln vant en fortjent seier mot Wolfsburg etter en sen scoring på straffe av Anthony Modeste. Selv om ulvene hadde mye posession i første omgang, skapte de lite. Yuya Osako, månedens spiller i januar, var nær for Köln rett før pause, og hjemmelaget kom enda nærmere i andre omgang da Konstantin Rausch skrudde en corner i tverrliggeren. Luis Gustavo fikk ulvenes største sjanse, men headet over fra kort hold, og dermed ble det tre nye poeng for Köln. 32 poeng etter 19 kamper er Kölns beste poengsum på dette stadiet av sesongen på 26 år.

Hertha Berlin – Ingolstadt 1-0:
Genki Haraguchi scoret for hovedstadslaget allerede i det andre spilleminuttet, og det skulle vise seg å bli seiersmålet. Salomon Kalou utnyttet en feil av Roger, fosset ned venstrekanten og la perfekt inn til japaneseren omtrent før publikum hadde kommet seg inn på Olympiastadion. Resten av omgangen skjedde lite, og i andre omgang kom Ingolstadt mye sterkere, uten at de skapte veldig mye. Hjemmelaget skuffet slik sett stort og skapte nesten ikke noe igjøn før ved Alexander Esswein på overtid. Det ble ingen norsk keeperduell. Rune Almenning Jarstein hadde nok en god kamp for Hertha, mens Ørjan H. Nyland nok en gang måtte se at danske Martin Hansen fikk æren av å vokte Ingostadt-buret.

Hoffenheim – Mainz 4-0:
Hoffenheim gikk på sitt første tap forrige helg, men slo raskt tilbake med 4-0 mot Mainz etter scoringer av Mark Uth, Marco Terrazzino og Adam Szalai (2). Hjemmelaget ledet 1-0 til pause, men Jhon Cordoba hadde mellom Uths fantastiske volleyscoring med avslutning i krysset, to store sjanser for Mainz. I andre omgang regnet det mye og det ga problemer med å få spillet til å gli, men hjemmelaget utnyttet forholdene best. Mainz har nå tapt seks bortekamper på rad.

Borussia Dortmund – RB Leipzig 1-0:
Dortmund vant 1-0 mot Leipzig etter en scoring av Pierre-Emerick Aubameyang etter 35 minutter. Målet vil først og fremst bli husket for Ousmane Dembélés fantastiske forarbeid da «Auba» scoret sitt 17. ligamål for sesongen. Ellers hadde Dortmund det meste av spill og sjanser, de forsvarte seg godt, men klarte ikke å avgjøre definitivt. På overtid trodde hjemmefansen at laget nok en gang skulle gi fra seg poeng, men RB Leipzigs nettkjenning ble annulert for offside.

Augsburg – Werder Bremen 3-2:
Augsburg kom under to ganger, men snudde likevel kampen og vant etter scoring på overtid. Det gjør at Augsburg får trygg avstand til nedryksstriden, mens Werder er like plantet i den som de har vært hele sesongen. Theodor Gebre Selassie ga Werder ledelsen etter en retur på et frispark, men Jonathan Schmid utlignet et par minutter etterpå og det var 1-1 til pause. Werder presset høyt og ble belønnet med en straffe midtveis ut i andre omgang, som Max Kruse scoret på. Men Ja-Cheol Koo utlignet ti minutter før pause. Da ble det drama. Serge Gnabry hadde et knallhardt frispark for Werder som Marwin Hitz gjorde en god jobb med å redde, og tre minutter på overtid kom seiersmålet ved Raul Bobadilla.

Eintracht Frankfurt – Darmstadt 2-0:
To sene scoringer på Commerzbank Arena, begge for hjemmelaget, ga favorittseier og tredjeplass for Eintracht. Mens Darmstadt er enda mer plantet i en håpløs posisjon sist på tabellen. Frankfurt dominerte det meste av kampen, men Darmstadt var ikke helt ufarlige, særlig Peter Niemeyer som skjøt over fra kloss hold. Til slutt kom målene som hjemmepublikum håpet på og kanskje ikke minst ventet. Makoto Hasebe scoret på straffe etter 74 minutter (sesongens første straffescoring for Frankfurt), og sju minutter før slutt satte Ante Rebic inn 2-0 – på hans femte avslutning på mål i kampen. Darmstadt har fortsatt ikke tatt poeng på bortebane denne sesongen.