2 x derby og nedrykksstrid i Bundesligas 29 runde

195
1. Bundesliga blir ikke å flytte kampene uten for Tyskland. Foto: Bundesliga logo

Hertha Berlin – Hannover (fredag 20:30)

Hertha Berlin kan ta et viktig steg mot Champions League om de vinner hjemme mot dumpekandidat Hannover. Til tross for et pinlig nederlag mot Mönchengladbach forrige helg, så har hovedstadslaget en luke på tre poeng ned til nettopp Gladbach, samt Leverkusen. Hertha går inn i en tøff periode nå, Bayern, Mainz og Leverkusen venter i tur på å jekke ned laget med våre to nordmenn på banen. Hannover har på sin side forstått alvoret i situasjonen de er i, og sparket Thomas Schaaf som trener for fem dager siden. Daniel Stendel, klubbens U19 manager tar over ansvaret. Det vil derimot være urealistisk at det er i Berlin opphentingen begynner. 10 poeng opp til sikker plass, blir nok for mye for Hannover, som må bygge opp et lag som kan rykke opp igjen neste sesong.

Tips: H

 

- Annonse -

Hamburg – Darmstadt (lørdag 15:30)

En solid 6-poengskamp i Hamburg. Hamburg har enda ikke helt klart å kave seg vekk fra sumpen, 7 poeng ned til Augsburg og Frankfurt på henholdsvis nedrykk og kvalik, kan fort hentes inn. Darmstadt er ikke like heldig, og med kun 2 poeng ned til nevnte lag, så må den berømte bortesuksessen slå til på Volksparkstadion. Hamburg slo forrige runde Hannover 3-0 etter en solid andreomgang, mens Darmstadt holdt fast på 1 poeng hjemme mot Stuttgart. Spørsmålet i denne kampen er om lagene klarer å slippe seg løs og går for alle tre poengene, eller om det blir en stillingskrig uten særlig attraktiv fotball. Lå oss håpe på den første.

Tips: U

 

Stuttgart – Bayern (lørdag 15:30)

Stuttgart og Hamburg har vært «soulmates» i et par år nå. Begge klubbene ansees som å være blant de helt største i Tyskland, men likevel har de unngått nedrykk med et nødskrik flere ganger på rad. I år er det ikke annerledes, Stuttgart er kun poenget bak Hamburg, og fortsatt involvert i bunnstriden. Laget fra Mercedes-byen tar lørdag i mot Bayern, et lag kanskje noe ute av form. De seneste tids resultater har ikke vært super imponerende. Foruten kvartfinalekampen mot Juventus, har Bayern scort lite og sluppet inn lite. Men mot ligaens mest underholdende forsvar, så bør stjernelaget til Bayern få opp selvtilliten med et par mål.

Tips: B

 

Werder Bremen – Augsburg (lørdag 15:30)

Enda en 6-poengs thriller. Etter en solid tiendeplass, hvor Europa League røk i siste runde mot Dortmund, har Bremen på et eller annet vis surklet seg inn i en nedrykksstrid. Som Hamburg og Stuttgart, burde Werder vært høyere oppe på tabellen grunnet klubbens størrelse og suksess på 00-tallet, men år etter år ender klubben opp med negativ målforskjell og dårlig poengfangst. Augsburg har på sin side blitt spådd ned til 2. Bundesliga et par år etter opprykket, men overrasket alle med en Europa League plass i fjor. I år ser laget litt mer ut som det laget alle trodde skulle rykke ned. På siste ti kamper, har det kun blitt en seier. Den kom 21 februar mot Hannover. Men sesongen kan reddes, ihvertfall om det blir seier på lørdag. Bremen har ikke vært gode nok på hjemmebane, kun 2 seire hittil, men har i 2016 fått en drøss med uavgjort.

Tips: Ny Uavgjort

 

Frankfurt – Hoffenheim (lørdag 15:30)

Rundens tredje 6-poenger. Kun 1 poeng skiller Frankfurt på nedrykk til Hoffenheim på plassen over kvalik. Som Bremen gjorde også Frankfurt en solid sesong i fjor, og som Bremen i år har de surret noe veldig og havnet på kjøret. Hoffenheim har hatt suksess med manager-bytte, og på de siste fem kampene har det blitt 10 poeng, et snitt godt nok for øvre halvdel. Var heldige som fikk en sen scoring hjemme mot Köln på overtid, scoringen av Volland sikret uavgjort og ett poeng. Hvert poeng teller, og begge lag MÅ vinne denne kampen. Også her blir det spennende å se hvordan taktikken blir, om det blir fullt kjør, eller om redselen for å tape tar overhånd.

Tips: Btts

 

Ingolstadt – Mönchengladbach (lørdag 15:30)

Ingolstadt er kanskje en av de klubbene hvor det står ingenting på spill. 9 poeng ned til nedrykk bør holde for en klubb som er gode defensivt og plukker poeng jevnt, samtidig er de ikke gode nok til å ta inn lagene foran som tar de viktige Europa-plassene. Et av de lagene er Mönchengladbach. Gladbach kjemper mot Hertha, Mainz, Leverkusen og Schalke om de to CL-plassene bak Dortmund og Bayern. 5-0 over Hertha beviser kanskje at formen er på plass i den viktige innspurten. Men Føllene har også tapt sine to siste bortekamper, mot henholdsvis Wolfsburg og Schalke, og å komme til Ingolstadt og plukke tre poeng er ingen lett oppgave.

Tips: U/B

 

Wolfsburg – Mainz (lørdag 18:30)

Det lille håp Wolfsburg måtte ha om å nå CL på andre gang på rad, det kan bli knust eller tent på lørdags kvelden. Mainz vant det motsatte oppgjøret i høst 2-0, og har siden da gjort det svært godt, såpass godt at laget ligger poenget bak CL. Etter Wolfsburg opptreden mot Real Madrid, samt 3-0 tapet for Leverkusen forrige runde, er det vanskelig å vite hvor du har de grønne fra Wolfsburg. Kanskje vil nettopp neste ukes match mot Real ta fokuset bort fra denne kampen, sånn at Mainz får en viss fordel.

Tips: U

 

Schalke – Dortmund (søndag 15:30)

Viktig derby uansett hvordan det ligger an for lagene. Ingenting er viktigere enn å slå sine store rivaler, noe både spillere og supportere er bevisst på. Tårene rant fra den blå gjengen når Dortmund vant 3-2 på Westfalen, og følelsene står på spill når Revierderby sparkes i gang for 147 gang. Dortmund har allerede sikret seg direkte plass til gruppespillet i Champions League, og kan søndag sikre seg at Schalke IKKE gjør det. Det står altså mer enn ære på spill for Schalke, som med seier her vil få en boost inn mot de siste rundene. Til tross for at Dortmund fikk en tøff runde mot Liverpool i EL, så legges det nok ned en ekstra innsats for å ikke skuffe sine trofaste supportere i årets viktigste kamp.

Tips: Btts

 

Köln – Leverkusen (søndag 17:30)

Søndagens andre godbit, og søndagens andre derby. Leverkusen er en fem minutters togtur fra sentrum av Köln, og selv om de fleste Köln-supportere anser Mönchengladbach som sin største rival, er det nok følelser i å møte Leverkusen også. Köln er ikke helt ute av faresonen, de har samme antall poeng som Hamburg, og må nok plukke med seg et par seire for å ikke havne i feil ende av tabellen. Leverkusen må på sin side vinne for å holde følge med lagene foran, samt unngå at lagene bak får for god heng på kampen om fjerde og tredjeplassen.

Tips: U

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -