Før runde 32 – La Liga

142

Europacup-uken har akkurat blitt ferdig, med 6 spanske lag i aksjon. Allerede i kveld, fredag, starter runde 32, med flere interessante oppgjør.

I dag får vi et Andalusisk oppgjør mellom Granada og Malaga. Granada er som alltid i faresonen for å rykke ned. 1 poeng over streken i skrivende stund. En seier her vil gi de et lite pusterom. MAlaga har levert ganske bra i det siste og klatret opp til 8. plass. Det stopper nok der, fordi det er hele 8 poeng opp til Sevilla på 7. plass. Malaga stiller uten toppscorer Charles som har karantene. Keeper Kameni er tilbake i trening, og det er en mulighet for at han er tilbake i dag.

Lørdag:

16.00 Real Madrid – Eibar. Dette skal være lett match for Real Madrid som fikk seg en liten nesestyver i Tyskland på onsdag. Det er vanskelig å se at Eibar skal ta med seg noe fra denne kampen. De har heller ikke vært i noen stor form i det siste. De har ikke vunnet siden 14/2 mot bunnlaget Levante. De virker å være i fritt fall og kan være glad de hentet mye poeng i starten av sesongen. Hjemmelaget har Ramos ute med karantene, Varane og Benzema vil trolig ikke rekke kampen pga. mindre skader. Det antydes at de kommer til å hvile flere med tanke på CL-kampen på tirsdag. Modric, Navas er blant de som skal hviles.

- Annonse -

18.15 Espanyol – Atletico Madrid. Skal i utgangspunktet være en borteseier. Espanyol er et bra hjemmelag og kan absolutt lage trøbbel for Atletico her som hadde en tøff kamp mot Barcelona i på tirsdag, og de trenger å mobilisere alt de kan i returoppgjøret på onsdag. Espanyol har Hernan Perez ute med karantene. Atletico har Gimenez, Tiago, Oliver Torres og Savic i kategorien tvilsom til denne kampen.

20.30 Real Sociedad – Barcelona. Hjemmelaget er ikke i noen kjempeform og ligger litt i ingenmannsland på tabellen midt på. Barcelon har vist noen mindre svakhetstegn i det siste, men jeg mener formen brukbart intakt. De bør vinne dette oppgjøret. Om ikke er det full spenning i ligaen igjen. Suarez er ute med karantene. Neymar har en liten skade i beinet og er usikker. Alba skade håndleddet mot Atletico og er usikker. Hjemmelaget har også mange som er usikre til denne kampen i tillegg til 2 karantener på Bergara og Berchiche.

22.05 Betis – Levante. Levante ligger helt i bunn, men seier her gjør at de får kontakt med lagene over. Betis er ligaens dårligste hjemmelag, så vi skal ikke utelukke Levante her. Betis har heller ikke råd til å gi ifra seg for mye, de ligger bare 6 poeng over streken og har flere svært vanskelig oppgjør igjen.

Søndag:

12.00 Sporting Gijon – Celta Vigo. Hjemmelaget spiller med kniven på strupen om dagen. De ligger på 18. plass og trenger virkelig en seier. Celta er i bra form og må sies å være favoritter her. De kjemper om en EL-plass med Sevilla og Athletic.

16.00 Valencia – Sevilla. Valencia, årets skuffelse i La Liga har tapt de 4 siste kampene og ligger nå helt nede på 14. plass. 6 poeng over nedrykk. Sevilla har også tapt de siste to liga-kampene og har EL kamp i beina fra torsdag. Valencia har Enzo Perez og Cherishev tilbake i trening. De trengs!

18.15 Villareal – Getafe. Dette skal være en grei seier for hjemmelaget. Getafe er det laget i dårligst form i La Liga. Kun 2 poeng på de siste 10 kampene. De ser ut til styre rett ned i Segunda. Det som kan åpne opp for Getafe (selv om det er lite trolig), er at Villareal er ikke truet i forhold til CL-plass neste år. De skal ut i en tøff bortekamp mot Sparta Praha i EL på torsdag. De vant 2-1 hjemme, og har ikke mer enn et ok utgangspunkt.

20.30 Athletic Club – Rayo Vallecano. Begge lag har mye å spille for. Hjemmelaget trenger de poengene de kan få for spille i Europa neste sesong. Rayo ligger 3 poeng over nedrykk, og er ikke i noen trygg posisjon. Athletic er så klart favoritter i denne kampen og de er et veldig godt hjemmelag.

Mandag:

20.30 Deportivo La Coruna – Las Palmas. De ligger likt på tabellen, men det er stor forskjell på formen. Det er definitivt Las Palmas som er i best form med 5 seire på de siste 6 kampene. Hjemmelaget har kun en seier på de siste 10 kampene. Det er ingen overraskelse om Las Palmas tar med seg 3 poeng hjem til Kanariøyene.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -