Antonio matchvinner på London Stadium

265

West Ham tok idag mot Bournemouth til sin første Premier League kamp på London Stadium. Begge lag gikk inn i kampen med null poeng, men en sen scoring fra Michail Antonio sørget for at West Ham til slutt kunne juble for tre poeng.

Ingen pangåpning på London Stadium

Det var allerede klart før kampstart at West-Ham manglet spillere som Ayew, Carroll og Payet på banen. Begge lag tapte sine åpningskamper i Premier League, mot henholdsvis Manchester United og Chelsea. Men det ble ikke noe fyrverkeri i den første omgangen, som var preget av mye feilpasninger og ubesluttsomhet. I det 20. minutt ble West Hams Töre taklet på streken av 16-meteren, og det ble ropt på straffe. Kanskje burde det vært det, men dommerteamet vinket spillet videre. Syv minutter senere holdt hjemmepublikumet pusten da Enner Valencia ble liggende nede etter en duell, og Slaven Bilic ble tvunget til å sende spillere i oppvarming. Heldigvis for West-Ham og kampens spenning røyste Valencia seg opp og fortsatte på banen.

Ingen av de to nordmennene som var i aksjon klarte å sette noe særlig preg på den første omgangen. Joshua King som virket veldig frisk mot Manchester United forrige kamp hadde usedvanlig lite å jobbe med på topp for Bournemouth. Og i de situasjonene hvor han ble spilt på var bevegelsene svake. Håvard Nordtveit hadde en tøff Premier League debut for West Ham i møte med Chelsea på Stamford Bridge forrige runde. Utgangspunktet for denne kampen var riktignok litt bedre enn mot de blå i London, men savnet etter entertainere som Dmitri Payet var virkelig til stede. Og den største sjansen i kampen kom fem minutter før slutt da Valencia sendte avgårde et skudd mot Bournemouths mål. Men keeper Artur Boruc hadde ikke tenkt å slippe inn noen mål før pause, og reddet.

Artur Boruc reddet et skudd fra Enner Valencia og sørget for at lagene gikk stod med uavgjort til pause. Foto: Skysports

Bedre start på andre omgang

West Ham hadde ballen mye i første omgang, men da lagene entrer banen for andre omgang er Bournemouth mye mer med. King sine prestasjoner før hvilen var ikke veldig mye å skryte av, men etter snaue fem minutter inn i andre omgang tar nordmannen med seg ballen og fyrer løs like utenfor 16-meteren. Adrian i West Ham målet får en hånd på ballen og slår den ut til corner for bortelaget. Like etterpå får Jordon Ibe en strålende mulighet når Bournemouth ruller ballen opp på høyresiden. Vingen velger å prøve på en pasning inn til feltet istedenfor å skyte selv, og sjansen ender opp i ingenting.

Hjemmelaget kvikner litt til og setter opp tempoet på eget spill. De får etterhvert også uttelling for det økte presset, og etter 58 minutter får Töre en glimrende skuddmulighet tett utenfor feltet. Men skuddet ender dessverre for hjemmelagets del opp i nettveggen utenfor Borucs stenger.

Bournemouth får en utvisning

I det 76. minutt i et kontringsforsøk for West Ham dras Kouyate ned av Bournemouths Harry Arter, og midtbanespilleren mottar sitt andre gule kort for dagen. Han blir dermed sendt i dusjen av dommer Craig Pawson, i det som må kunne kalles en hodeløs handling. Ikke overraskende tok West Ham over mye av spillet igjen, og i et offensivt bytte fra hjemmelaget får Ashley Fletcher sin debut.

Antonio blir matchvinner på West Hams nye stadion

Fem minutter før slutt kunne West Ham supporterne slippe jubelen løs da Antonio headet ballen knallhardt i mål etter innlegg fra Töre. Målet ble historisk, som det aller første målet for West Ham på London Stadium. Hjemmelaget fikk dermed en strålende start på sin nye hjemmebane, og innkasserte sesongens første seier i Premier League. King fikk en stor sjanse i sluttminuttene, det samme fikk Calleri- men ingen av de to spissene klarte å sette ballen i nettet. Bournemouth blir stående med null poeng etter to kamper, og Joshua King må fortsatt vente på sesongens første mål i Premier League.

Michail Antonio feirer sitt første mål for sesongen, og det første målet for West Ham på London Stadium. Foto: Skysports

West Ham – Bournemouth

Sted        : London Stadium

Dommer  : Craig Pawson

Resultat   :1-0 (0-0)

Banens beste:

Antonio. Bidrar i det offensive for et West Ham som manglet flere av sine nøkkelspillere i angrep. Scorer kampens eneste mål på en flott heading, og kunne fort ha stått med en assist eller to.

West Ham(4-3-3):

Adrian – Byram, Collins, Reid, Masuaku – Kouyate. Nordtveit, Noble – Töre, Valencia, Antonio.

Bournemouth(4-2-3-1):

Boruc – Smith, Francis, Cook, Daniels – Surman, Arter – King, Fraser, Ibe – Wilson.

Gule kort:

32. min. Arter (BOU)

36. min. Cook (BOU)

37. min. Byram (WHU)

45. min. Reid (WHU)

76. min. Arter (BOU)

89. min. Obiang (WHU)

Røde kort:

Bytter- West Ham:

62. min.: Valencia ut- Calleri inn

80. min.: Nordtveit ut- Fletcher inn

88. min.: Töre ut- Obiang inn

Bytter- Bournemouth:

73. min.: Wilson ut- Grabban inn

76. min.: Ibe ut- Aké inn

85. min.: Fraser ut- Gosling inn