Tabelltips Bundesliga: Hertha Berlin

430

Den mest «norske» fotballklubben i Bundesliga står klar til å ta fatt i Bundesliga sesongen 2016/2017. Både Rune Allmenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred er begge i klubben, og sistnevnte spilte i nesten alle kampene til hovedstadsklubben i fjoråret, noe som gleder de norske borgere.

I 2014/2015 sesongen slet Hertha Berlin voldsomt i Bundesliga, og de ble spådd på noenlunde samme plass i fjor, men klarte å holde seg oppe lenge. De var et av overraskelseslagene i høstens halvdel, da de lå blant topp tre lenge. Det ble ikke scoret mange mål, men de slapp også inn ekstremt lite i starten av fjoråret. De lå lenge oppe og lå godt ann til direkte kvalifisering til Europacupen landet de på 7. plass, noe som var ekstremt bra i henhold til året før og kvalifiseringen til Europaligaen var i boks. Dessverre for Berlinerene ble det tap over to kamper (3-2) mot Brøndby og så lenge varte Europa-eventyret for de hvite og blå fra hovedstaden.

Etter sin første sesong som trener for Hertha Berlin, står han igjen på sidelinjen for hovedstadsklubben. 40 år gamle Par Dardai har målet klart for denne sesongen, og de skal prøve å gjøre det samme som de gjorde i høstsesongen i fjor, pluss at de skal få ut mer enn de klarte i vår halvdelen enn de klarte i 2015/2016 sesongen. Dardai’s taktikk blir nok ikke endret mot denne sesongen da de så å si spilte 4-2-3-1 nesten hele sesongen i fjor. Med denne taktikken kan Dardai både sette inn det offensive trykket, samt det defensive i kampene sine. Alle plassene på oppstillingen er også dobbelt dekket. Dardai har i alle fall fått fansen fornøyd med å løfte laget hele 8 plasser fra året før, og med den statistikken i fjorårets høstsesong, har de nok forhåpninger til årets sesong. Pal har virkelig fått dreisen på laget sitt, men det blir nok tøft i årets sesong.

På transfer fronten har det vært flere spillere som har forlatt Hertha enn de foreløpig har tatt inn.

- Annonse -

UT:
Tolga Cigerci (til Galatasaray), Johannes van den Bergh (til Getafe), Roy Beerens (til Reading), Sascha Burchert (til Greuther Furth), Hajime Hosogai (til Stuttgart).

INN:
Ondrej Duda (fra Legia Warsawa), Allan (på lån fra Liverpool)

(Bilde: Nykommeren Ondrej Duda fra Legia Warsawa. Foto: City-Press GbR)

 

TROPPEN:

Keeper:
Rune Allmenning Jarstein, Nils-Jonathan Körber, Thomas Kraft.

Forsvar:
John Anthony Brooks, Sebastian Langkamp, Maximilian Middelstädt, Peter Pekarik, Marvin Plattenhardt, Niklas Stark, Mitchell Weiser.

Midtbane:
Allan, Alexander Baumjohann, Vladimir Dardia, Ondrej Duda, Genki Haraguchi, Jens Hegeler, Florian Kohls, Fabian Lustenberger, Ronny, Per Ciljan Skjelbred, Valentin Stocker.

Spiss:
Sami Allagui, Vedad Ibisevic, Salomon Kalou, Sinan Kurt, Julian Schieber.                       (Kilde: kicker.de per 21. august 2016)

Herth Berlin har styrket på midtbanen med både Allan (19 år) og Ondrej Duda (21 år). Begge to er under 22 år, og Hertha Berlin bygger for fremtiden. Både Allan og Duda skal få spillerne til å måtte kjempe om plassene på midtbanen til Berlin denne sesongen. Med samme trener er laget godt bygget både i posisjon og taktikkmessig, noe som kanskje vil være nøkkelen til mer suksess i årets sesong. Planen for Hertha er å nå direkte spill i Europaligaen til neste sesong.

FØR SESONGEN:

I sesonginnspurten spilte Hertha Berlin flere treningskamper. Tyske Schwedt ble slått hele 10-0 i starten av juli hvorav Ibisevic scoret hele halvparten av målene. FSV Luckenwalde ble slått 5-0, men det også ble seier på straffespark mot franske Nantes. Norske Markus Henriksens klubb AZ Alkmaar ble for sterke for Berlin, der Henriksen satte inn 2-0 målet i kampen der Alkmaar vant 3-0. Så var det klart for Europacup kvalifisering, hvor Hertha startet det hele med en 1-0 seier hjemme mot Brøndby. Målscoreren var ingen andre enn Vedad Ibisevic, men dessverre ble det 3-1 tap i bortekampen, slik at eventyret var ute. Både Eintracht Braunschweig (1-2) og Al-Jazira (3-2) ble slått før Napoli ventet på hjemmebane, hvor italienerne gikk seirende av banen med hele 4-1 i sekken.

Uka før sesongstart møter Hertha Berlin, Jahn Regenburg i DfB pokalen. Hertha sliter mye av kampen og Jahn Regenburg setter inn 1-0 etter 51 minutter, og det ser ut til at det skal bli enda en cupbombe i DfB Pokalen. Men tidligere Bayern München spiller Mitchell Weiser vil det annerledes, og etter 83 minutter setter han inn utligningen, til den store gleden hos borte supporterne. Ekstra omgangene ender uten mål, og det hele skal avgjøres på straffer. Straffespark konkurransen ender 5-3 i favør Hertha Berlin. Til tross for å streve mot Jahn Regenburg, kommer de seg så vidt videre i den tyske cupen. Fansen er nok ikke meget imponerte av sitt eget lag, til tross for at de kom seg videre.

NØKKELSPILLERE:
Nøkkelspillerne hos Hertha denne sesongen blir nok de over 30, offensivt. Med både Vedad Ibisevic (32 år) og Salomon Kalou (31 år) på topp. Ibisevic har tidligere vært en av de store spissene i Bundesliga, men har ikke nådd helt det nivået som ble ventet av han da han kom fra Stuttgart, men sammen med Kalou har de virkelig slått til, og duoen scoret til sammen 24 av Herthas totale 42 mål i fjoråretssesong. Vedad har også vist sin målteft mot lagene i treningskampene i sommer. Defensivt er det John Brooks som er sjef sammen med Fabian Lustenberger og Vladimir Dardia. Og med norske Rune Jarstein i kassen. Spennende blir det også hvor fort Ondrej Duda klarer seg i bundesliga.

(Bilde: Nøkkelspillerne Vedad Ibisevic (til venstre) og Salomon Kalou (til høyre)

VURDERING:
Hertha Berlin står ovenfor et tøft år og med ambisjoner om å nå Europacup spill til neste år blir det nok for tøft for Pal Dardai og troppen sin. Selv om han har fått dreisen på laget blir det tøft å gjenta det samme prosedyren som i fjor.  De har ikke styrket troppen noe voldsomt, og med tanke på at de måtte slite mot Jahn Regenburg i DfB pokalen tror jeg det blir en knallhard sesong for de hvite og blå, men det ender ikke i totalkatastrofe og nedrykk, men på en godt plantet 14. plass i ligaen. Tabelltips: 14. plass

Bilde: Pal Dardai må nok blåse ut frustrasjonen sin flere ganger i årets sesong enn i fjor (Foto: reuters.com)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -