Mourinho og co. med sitt tredje strake tap

242

Walter Mazzari vant ikke èn eneste ligakamp mot Jose Mourinho i sin tid som manager i Serie A. Og det skal ha vært dårlig stemning mellom dem etter at Inters president gikk ut å sa at Mazzari var et esel sammenlignet med gallopphesten Mourinho. Idag skulle han endelig få sin revansje. Watford fortsatte sin gode trend og endte opp med å vinne hele 3-1 mot titteljagende Manchester United. Den første seieren på på 30 år.
Før kampen i dag hadde begge lag veldige ulike innganger inn til oppgjøret. Watford var fulle av selvtillit etter å ha sørget for en durabel snuoperasjon mot West Ham forrige helg. Manchester United gikk derimot på sesongens første tap i Premier League forrige helg mot byrival Manchester City, før de gikk på enda et tap i midtuken mot Feyenoord i Europa League. Med Citys seier i går var det derfor meget viktig med tre poeng for gjestene.
Treg start på kampen

Det startet rolig på Vicarage Road med mye balltrilling og få sjanser. Den første målsjansen kom etter tolv minutter da dårlig kommunikasjon i Uniteds forsvar endte med en krasj mellom Smalling og De Gea. Dermed var målet åpent den formsterke spissen Ighalo. Utrolig nok satte han ballen til side for mål, og ansiktsuttryket hans beskrev hendelsen godt. De neste minuttene så det også ut som at spissen bar preg av den store missen og leverte mange merkelige feilpasninger.

Den store missen så uansett ut til å ha tent hjemmelaget litt, og fem minutter senere var Watford igjen frempå. Troy Deeney møtte opp på et vakkert innlegg fra medspiller Janmaat, og Uniteds keeper De Gea måtte ut i full strekk for å få slått ballen vekk.

Janmaat og Martial i stygg duell

I det 26. minutt var Manchester United oppe og presset på for å få den første scoringen. Spilleren som ble hentet fra Newcastle før sesongen, hoppet inn i duell med den unge franskmannen og begge gikk ned for telling. Verst så det uansett ut til å gå for Martial som i et angrep noen minutter senere måtte kaste inn håndkleet for dagen. Franskmannen plukket opp en ball etter et mislykket Watford-angrep og gikk tilbake mot eget mål. I det Martial skulle til å sende ballen videre ble han taklet og det burde vært et soleklart frispark til bortelaget. I steden vinket dommeren spillet videre og Janmaat fikk lagt inn til ustoppelige Capoue som satte inn ledermålet. Anthony Martial ble liggende nede og ble etterhvert tatt av banen og erstattet av Young.

Capoue fortsatt sin gode scoringsform på hjemmebane, og sendte Watford opp i ledelse etter 26 minutter. Foto: Daily Mail/ Andy Hooper

Scoringen kom mot spillets gang og det så ut som at bortelaget bestemte seg for å slå tilbake. To ganger fem minutter før slutt holdte hjemmelagets forsvar på å rote det skikkelig til da ballen enkelt ble gitt videre til Ibrahimovic. Heldigvis for hjemmelaget men uheldigvis for bortelaget klarte ikke Ibrahimovic å finne nettmaskene. Watford gikk dermed med ledelse inn til hvilen.

Bortelaget mer med i andre omgang

Etter pausen kom lagene spaserende ut på gressmatta, og det virket som at bortelaget hadde fått beskjed om å være mer offensiv. Watfords back Janmaat måtte tidlig ut med skade og ble erstattet av Amrabat. Like etterpå gjorde Mourinho sitt andre bytte da Valencia gikk ut for Mata. Og plutselig var Ibrahimovic påskrudd igjen. Den svenske superspissen fikk dratt med seg ballen ned mot dørlinja og lagt inn. Etter litt klabb og babb inni 16-meteren til Watford fikk unggutten Rashford en tå på ballen og pirket inn utligningen. Hjemmelaget så ut til å bli preget av målet, og de neste minuttene var det et voldsomt press fra Zlatan og co. Men i fotballen har man ikke råd til å sløse med sjansene, not bortelaget måtte betale dyrt for i slutten av kampen.

Rashford scoret sitt andre mål for sesongen, men til ingen nytte. Manchester United tapte til slutt 3-1. Foto: Skysports
Superinnbytter Zuniga

Etter konstant press fra bortelaget valgte manager Mazzari å bytte ut kampens eneste målscorer sålangt, Capoue til fordel for Zuniga. Det skulle i etterkant vise seg å være et strålende bytte. For bare minutter senere kunne innbytteren sørge for nok en ledelse for hjemmelaget, da han klinket ballen i mål rundt fem meter. Zuniga hadde ikke scoret siden 2012 da han kunne hente ballen ut av nettmaskene bak De Gea.

Superinnbytter Zuniga feirer sitt første mål siden 2012. Foto: Daily Mail/ Andy Hooper

Temperaturen økte gradvis i dèt det nærmet seg slutt, men hjemmelaget hadde tydelig øynet håp om flere mål og fortsatte å presse. Til tross for elendig skuespill av Pereyra så fikk Watford spilt seg til flere gode sjanser i sluttminuttene. Og i det 90. minutt skulle kassa spikres. Innbytteren Zuniga skulle igjen bli sentral. Etter en vakker kombinasjon med Success fikk Zuniga vendt seg mot mål, men i det han skulle til å avslutte angrepet ble han dratt ned- og dommeren blåste straffe. Straffen ble tatt av Troy Deeney som ikke gjorde noen feil, og hjemmelaget kunne slippe jubelen løs for 3-1 og seier mot Manchester United.

Mourinho med tre strake tap

Med dagens tap mot Watford har Mourinho ledet Manchester United til tre strake tap i liga og Europa-liga. Poengtapet kan bety trøbbel for de røde djevlene som jakter det gjeve Premier-League trofeèt. Manchester City har så langt vunnet alle sine kamper og ligger 6 poeng foran etter helgens runde. Klarer Mourinho å snu den dårlige trenden allerede mot Northampton i ligakampen førstkommende onsdag?

Watford – Manchester United

Sted       : Vicarage Road

Dommer : Michael Oliver

Resultat  : 3-1 (1-0)

Banens beste:

Watfords Sebastian Prödl var meget sterk i dag. Ryddet unna i Watfords felt flere ganger, og kunne faktisk ha endt opp med et mål om siktet hans bare hadde vært litt bedre. Han hadde uansett full kontroll, i allefall nesten full kontroll på Manchester Uniteds angrep og var svært delaktig i at det ikke ble sluppet inn flere mål.

Watford (5-3-2):

Gomes – Janmaat, Catchcart, Prödl, Britos, Holebas – Pereyra, Behrami, Capoue – Deeney, Ighalo

Manchester United (4-2-3-1):

De Gea – Valencia, Bailly, Smalling, Shaw – Fellaini, Pogba – Rashford, Rooney, Marital – Ibrahimovic

Gule kort:

75. min.: Pogba (MUN)

77. min.: Holebas (WAT)

77. min.: Britos (WAT)

86. min.: Deeney (WAT)

88. min.: Fellaini (MUN)

89. min.: Depay (MUN)

90.min.: Rooney (WAT)

Røde kort: Ingen.

Bytter – Watford:

56. min.: Janmaat ut – Amrabat inn

81. min.: Capoue ut – Zuniga inn

90. min.: Ighalo ut – Success inn

Bytter – Manchester United:

38. min.: Martial ut – Young inn

61. min.: Valencia ut – Mata inn

85. min.: Shaw ut – Depay inn