3-1 mot Sandefjord: Vålerenga tok sesongens første hjemmeseier

54
Bilde: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no.

(Vålerenga – Sandefjord 3-1) Vålerenga tok årets første hjemmeseier mot Sandefjord.

I en jevnspilt førsteomgang utgjorde Jonatan Tollås Nation forskjellen mellom lagene da han stanget inn et hjørnespark fem minutter før pausen. Utenom scoringen vartet begge lag opp med gode angrep og skapte muligheter i en underholdende fotballkamp. For Sandefjord var Alexander Ruud Tveter nærmest: Midtspissen traff stolpen kort tid etter scoringen.

Etter pausen stod Sandefjord tidvis veldig høyt, men etterlot seg store rom som Vålerengas angrepsspillere truet. Likevel trengte hjemmelaget hjelp fra Sandefjord-forsvaret til å doble ledelsen. Henrik Udahl snappet opp et fryktelig tilbakespill fra Brice Wembangomo, og Amor Layouni endte opp med å sette ballen i mål.

Sandefjord kom tilbake i kampen da Sander Moen Foss stanget inn et frispark etter halvspilt førsteomgang. Midtstopperen feiret sitt andre mål for sesongen ved å rekke tre fingre i været.

– Det var en hilsen til gutta hjemme. Den er intern med boysen hjemme. Scoringsformen kan bli bedre, forklarer målscoreren feiringen.

Den oppkommende spenningen ble ødelagt kort tid etter da Aron Dønnum gikk i bakken etter en duell med Marc Vales. Dommeren pekte på straffemerket, og Dønnum selv satte inn 3-1 og avgjorde kampen.

– Vi spiller en bra kamp, kjedelig resultat, konkluderer Moen Foss.

Sandefjord har dermed kun tre poeng etter fire kamper, mens Vålerenga står med elleve poeng etter seks kamper. Sandefjord tar imot Molde 12. juni. Dagen etter er Vålerenga på besøk hos Viking.