REISEGUIDE: Sheffield Uniteds Bramall Lane

463

6: Sheffield Uniteds Bramall Lane

Ettersom jeg stolt kan kalle meg for groundhopper (banehopper) etter et lite stunt i fjor, som du kan se mer av her, har jeg bestemt meg for å skrive noen små og greie reiseguider til de forskjellige stadionene jeg har vært på. Bramall Lane er en stadion med vanvittig god atmosfære, og er en av de eldste i sin tradisjonelle engelske stil.

Sheffield United FC i Norge:
– Antall medlemmer i supporterklubben er 85.
– Dette er en av de norske supporterklubbene som ikke har medlemsmagasin eller medlemskontigent (!), men nettsiden anbefales veldig.
– Denne klubben har hatt mange nordmenn innom i sin levetid. Jan Åge Fjørtoft, Jostein Flo, Anders Jacobsen, Kristoffer Løkberg, Roger Nilsen, Bjørn Helge Riise og Erik Tønne kan nevnes.

Bramall Lane:
– Ble bygget i 1855.
– Har en kapasitet på 32.702.
– Banen ble opprinnelig bygd for cricket.
– Denne stadionen ble brukt til internasjonale kamper, før Londons storstue ble bygd. Dette gjør det til den eldste stadionen som fortsatt kan ta imot internasjonale kamper.
– Stadionen har et hotell som er bygd for stadionen, så dette kan du sjekke ut her. Den norske supporterklubben har også et samarbeid med dette hotellet, så det kan nok lønne seg å kjøpe ved å ta kontakt her.

Hvordan skaffe seg billetter:
Gå inn på Sheffield Uniteds hjemmeside, meld deg inn og bestill derifra. Hvis du skal bestille bortebilletter, gjøres dette også på denne siden. Det kan eventuelt ordnes ved å ta kontakt med mennesker i denne klubben her.

- Annonse -

Hvordan komme seg til Sheffield fra Norge:
– SAS og Ryanair flyr til London, Manchester og Liverpool. Det går flest fly til London, og mer til Manchester enn Liverpool, så kan anbefale å sjekke alle. Manchester er nærmest.
– Tog eller buss er gode valg. Billigere om en bestiller på forhånd!
– Anbefaler også å sjekke ut reiseguiden til supporterklubben.

Hvordan komme seg til og fra Bramall Lane:
– Tog: stadionen er omtrent tjue minutters gåtur fra hovedtogstasjonen i Shiffield.
– Buss: Fra Sheffield Interchange går utrolig mange ruter til Bramall Lane, så dette kan sjekkes her.
– Bil: Skriv inn S2 4SU på GPSen og kjør. Det er ganske mange steder en kan parkere, men det anbefales å være tidlig.
– Trikk: Det tar cirka ti minutter å gå fra stoppet Granville Road (Sheffield College). Det er de blå og lilla rutene som kjører dit.

Det anbefales alltid å bruke kollektivtransport eller gå til å fra kamp, og dette er intet unntak.

Hva bør jeg som Sheffield United-supporter vite:
– Greasy Chip Butty-sangen (som du kan se en video av lengre nede).
– The Railway er en pub som ligger rett over gata for Copthorne. De har egen ølhage, som er veldig spennende.
– Selve stadion har veldig mye historie, og det er mange statuer rundt omkring stadion som kan være interssante å se på før kamp.

Hva bør jeg som bortesupporter vite:
– Stadionen pleier å ta cirka 3.000 bortesupportere.
– Hjemmefansene blir kalt for Blades.
– Det er enormt god atmosfære her, og hjemmefansene tar virkelig i når det kommer til sang og heiing.
– Det er ikke så mange puber i nærområdet som anbefales til bortesupportere. Men det finnes puber både på togstasjonen og rett utenfor. Sheffield Tap ligger på stadion (her er ingen fotballdrakter tillatt, mens Globe som ligger rett utenfor stadion, nevnes blant annet som et godt alternativ for bortefans. Hvis du vil litt nærmere stadion, så finnes det en pub på Eccleshall Road kalt Sheaf Island (denne er en del av Wetherspoons-kjeden, som du sikkert kjenner godt til om du har reist rundt i Storbritannia).
– Dette er et av de lagene der en virkelig anbefaler å dra på et lokal-derby, selv dro jeg når de spilte mot Rotherham, og det var heilt enorm atmosfære.

Her er en video av den berømte sangen, som kommer fra Annie’s song: (teksten kan leses her)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -