Terland om Brann-samarbeid: -Enormt kult

204
Det har vært mye Sandviken-jubel i starten av sesongen. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

Her er en oppsummering av Toppserien for kvinner med hovedfokus på Sandviken og deres samarbeidsplaner med Brann.

Sandviken – Avaldsnes 3-0:
Mål Sandviken: 1-0 Elisabeth Terland (45), 2-0 Rakel Engesvik (47) og 3-0 Marit Bratberg Lund (59)

Sandviken spilte festfotball og kjørte over gjestene fra Avaldsnes. Dette var en solid gjennomført kamp av hjemmelaget. Terland åpnet scoringene på overtid i den første omgangen. Engesvik scoret i andre omgang etter å ha brent en del muligheter i den første omgangen. Bratberg Lund fastsatte sluttresultatet til 3-0.

-Vi spilte bedre mot dem enn sist og har god kontroll med ballen. I dag er det kjekt å spille fotball. Det er alltid deilig å score mål, sier landslagsspiller og målscorer Elisabeth Terland til Fotballnerd.no og fortsetter:

-Gullfavoritter nå?

-Det er mange som sier det. Vi tar en kamp om gangen og så får folk forvente det de vil. Målet vårt er å utvikle oss som lag, sier Terland.

Neste år jubler kanskje Sandviken-damene som Brann. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

-Hvordan blir det å spille som Brann neste år dersom alt går i orden?

-Det blir selvfølgelig enormt kult å få muligheten til det. Det er positive tanker det som skjer rundt samtalene med Brann. Det er ekstremt kjekt dersom vi får muligheten, sier Terland.

Trener Alexander Straus ser også positivt på et eventuelt samarbeid med Brann.

-Det er veldig spennende tanker og jeg tror det vil gi oss muligheter i Bergen som vi ikke har i dag. Det er et naturlig steg å ta. Toppklubbene samler sin kompetanse under samme paraply og det kan vi gjøre også i Bergen, sier Straus.

Han oppsummerer kampen på følgende måte:

-Det er en god prestasjon fra vår side. Vi vinner fullt fortjent 3-0, sier Straus.

Sandviken kan bli slått sammen med Brann fra neste år. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

Branns daglige leder Vibeke Johannesen er også positiv til et samarbeid med Sandviken fra januar neste år.

-Vi har jobbet med tankene om å ha et kvinnelag i Brann i to år og har hatt samtaler med Arna Bjørnar, Sandviken og Åsane. Vi valgte å gå videre med samarbeidet med Sandviken, sier Johannesen til Fotballnerd.no og fortsetter:

-Vi må være klare med planene innen 1. oktober i forhold til å få lisens for neste år, men det kommer an på medlemsmassen i klubben hva de ønsker, sier Johannesen.

Vålerenga – Lyn 4-0:
Mål: 1-0 Synne Sofie Kinden Jensen (40), 2-0 Elise Thorsnes (59) 3-0 Elise Thorsnes (90) og 4-0 Synne Sofie Kinden Jensen (90),

Synne Jensen åpnet scoringene på Intility Arena. Så var det Elise Thorsnes som scoret etter å ha entret banen ved sidebytte. Thorsnes scoret igjen på overtid i kampen. Synne Jensen scoret også på overtid.

-Oppsummeringen er at vi ga dem sjanser. I første omgang vil jeg ikke si at vi er best, men vi dikterer kampen og bestemmer litt over Vålerenga. De har en sjanse og vi har en sjanse før pause, sier Lyn-trener Tom Stenvoll til Fotballnerd.no og fortsetter:

-Vi er veldig gode i perioder så faller energien i den andre omgangen. På slutten tok vi noen grep som resulterte i at de scorer to mål til, sier Stenvoll.

LSK – Arna Bjørnar 5-2:
Mål: 1-0 Sophie Roman Haug (37), 2-0 Nora Eide Lie (61), 3-0 Emilie Haavi (67), 4-0 Haavi (73, str.), 5-0 Kamilla Aabel selvmål (78), 5-1 Mia Jalkerud (78) 5-2 Karoline Heimvik Haugland (90)

LSK Kvinner fikk en pangstart på sesongen med storseier på hjemmebane. Det ble målshow i den andre omgangen. Hjemmelaget vant kampen fullt fortjent.

Rosenborg – Kolbotn 3-0:
Mål: 1-0 Emilie Bragstad (47), 2-0 Julie Blakstad (63) og 3-0 Lisa Marie Karlseng Utland (73)

Julie Blakstad slo corneren som Emilie Bragstad stanget inn 1-0 på. Lynvingen Blakstad scoret selv kampens andre mål fra nesten død vinkel. Elin Sørum slo corneren som ga 3-0 scoring. Lisa-Marie Karlseng Utland scoret målet på hodet.