Ajax med sjokkexit fra Champions League

125
Ajax
Ajax logo

Storklubben Ajax er en av traverne i Champions League, men i år blir ikke Amsterdam-klubben å se i det store selskap. Etter å ha gått fra 2-0 ledelse i Østerrike mot Rapid Wien, til 2-2, attpåtil med en mann mer store deler av kampen, var det kun bortemål som sendte Ajax videre før tirsdagens oppgjør. Det holdt ikke for Ajax.

Rapid var blant de dårligste rankede lagende som tok seg til Champions League via ligavinner-ruten, og Ajax burde ikke ha noe problem med å vinne hjemme på Amsterdam Arena. Men Ajax gjør det kjapt vanskelig for seg selv. Etter 12 minutter mister de ballen i forsvar, og på et innlegg fra venstresiden får Robert Beric så helt alene på 1 meter på bakerste stolpe og heade ballen i mål. Like før pause legger Rapid på til 0-2. Louis Schaub får gå og gå og gå, og inne i 16-meteren til Ajax får han fritt rom til å skyte. Skuddet går innom en forsvarer og setter ut Cillessen som nettopp har kommet tilbake fra skade.

Etter pause hever Ajax seg. Det blir mindre lange baller, og det får uttelling nærmest øyeblikkelig. Arkadiusz Milik kan sies å være en enorm suksess i Ajax, og han gir hjemmefansen håp etter 53 minutter. Innlegget fra venstre er perfekt, og fra straffemerket kan Milik med en lekker liggende volley sette ballen i lengste hjørne.

Milik får også en assist på 2-2 scoringen. Nemanja Gudelj får ballen av polakken, og med en vakker avslutnings teknikk fyker ballen i hjørnet til god stemning blant supporterne.

Men gleden er kortvarig, like etter er forsvaret til Ajax naive og lar Rapid komme enkelt fremover. Schaub tråkler seg frem, og får nok en gang skyte uhindret fra 16 meter. Skuddet er hardt og godt plassert utenfor rekkevidden til Cillessen, som bare kan se at ballen curler opp i hjørnet. Ajax trenger dermed 2 mål med pluss minus 15 minutter (inkludert overtid) igjen å spille på klokken.

Hjemmelaget klarer dog ikke å få de nødvendige scoringene, og kampen ender 2-3, og Rapid Wien går overraskende videre. Ajax får en sjanse til å komme seg til gruppespillet i Europa League, men det må bli sett på som litt av en nedtur.