Alisson sender sløsete Liverpool videre sammen med PSG

199

Alisson sin fantomparade på Milik i 92. minutt reddet Liverpool fra en sportslig katastrofe. Salahs mål i slutten av den første omgang var nok for å sikre en plass blant Mesterligas beste 16.
Begge Liverpool og Napoli måtte vinne for å avansere, for PSG ville toppet Gruppe C med en seier og oppgjøret i Beograd så ganske akademisk ut.

Bra angrep, elendig uttelling

Kampen ble virkelig spennende rett fra starten: vertene etablerte seg i Napolis halvdel og klarte å styre spillet. Likevel var Salah og co. veldig upresise med den avgjørende pasningen og foran mål.
Det tok en keepertabbe på slutten av omgangen for å sende Liverpool i ledense. Ospina feilvurderte Salah sitt merkelig innlegg-skudd som gikk inn mellom kolombianerens bein.

Napoli prøvde å reagere men laget manglet litt driv i angrep. På midtbane var Allan en gigant som vanlig mens Insigne, Callejon og Mertens virket litt engstelige. Anfield-effekten slo til igjen.
Liverpool på sin del rotete et uhyre antall sjanser, jo større jo Napoli fosset frem på tampen. Mané og Salah bommet på 2-0 flere ganger. Ospina fikk derimot en delvis revansje med et par greie involveringer.
Andremålet ville ikke forandre kampens og gruppens situasjon, for Napoli ville avansert med et 2-1 tap pgå bortebanemål i head-to-head. Likevel fikk Reds så mye rom og så mange sjanser til å score minst 3 og 4 ganger da Napoli jaktet på utligningen og, teoretisk sett, på reduseringen.

Skjebnensøyeblikket for Alisson og Milik

Bom etter bom tillot Liverpool Napoli å spille seg tilbake inn i kampen og en tvilsom ballforhandling i angrep i siste minutter innviklet en sak som kunne og burde vært over allerede.
Napoli fikk sin sjanse til å utligne og til å bringe Anfield til taushet. Milik tok imot et innlegg inn i boksen, seks meter fra mål, og fyrte løs på kloss hold. Alisson viste hvorfor han er verdens dyreste keeper med en strålende refleksparade.
Reds-fansene kunne trekke en lettelsens sukk og Mané hadde nok tid til å brenne en sjanse til, alene mot Ospina. Han fikk lov å smile etter en ny latterlig tabbe mens Anfield sang You’ll Never Walk Alone og dommeren blåste en vanvittig kamp av.
Liverpool tok andreplassen på fleste mål (9 mot Napolis 7) i en jevn og veldig underholdende gruppe.

PSG og Liverpool avanserer, Napoli i Europa League

Paris Saint-Germain hadde det relativt enkelt i Beograd. Cavani og Neymar lekte med det serbiske forsvaret i første omgang. Reduseringen etter pause skapte litt spenning som Marquinhos og til slutt Mbappé dempet nesten umiddelbart.
Det ble ikke noe cupbombe og pariserne tok tre poeng og tabelltoppen i gruppe C. Full modenhet er fortsatt langt fra nådd men for bare én måned siden stod avansement i fare for Tuchels superstjerner.

Gruppe C avsluttet med en kanonkamp på Anfield mellom to lag som ville (og måtte) vinne. En vidunderlig reklame til Mesterliga.
Napoli kan angre på den gedigne overtidssjansen i kveld, den sene utligningen i Paris men først og fremst på uavgjort i Beograd. Iallfall kan Ancelotti se frem til en grei innsats i Europa League.
Skal de spille like bra som de gjorde mot PSG og Liverpool i Mesterliga er en lang og suksessrik kampanje i ‘nedre etasje’ mer enn sannsynlig. Den italienske treneren har allerede sagt at de skal sette pris på Europa League, noe som Sarri ikke gjorde i fjor.

Liverpool og PSG kan nå vente sine motstandere for åttendedelsfinalen i godt humør og med ganske høy selvtillit.