Arsenal fikk jobben gjort mot Cardiff

153

På en kald og nedbørs-rik tirsdag i London, greide Arsenal å få med seg alle poengene da de tok imot Cardiff på Emirates Stadium.

Cardiff viste tirsdag at de langt ifra er noen enkle gjester å ha med å gjøre. Første omgang ble preget av mye «fighting» der waliserne var klart nærmest å ta ledelsen ved flere tilfeller. Likevel endte omgangen uten skåring for noen av lagene.

Andre omgang ble litt anerledes. Arsenal fikk etter 64 minutter spilt et straffespark da Sead Kolasinac ble felt innenfor 16-meteren. Aubameyang satte ballen «trygt» midt i mål. 1-0 til hjemmelaget.

Da det gjensto omlag 10 minutter igjen av kampen, kom Alexandre Lacazette farende fra høyre. Skuddet franskmannen så fyrte av gikk via hånden til Cardiffs målmann, Etheridge, men og inn i nettet. Ledelsen var doblet. Så sent som skåringen kom skulle man tro det var spikeren i kisten.

Det ønsket Nathaniel Mendez-Laing å gjøre noe med. En vakker vending og en god avslutning fra engelskmannen var nok til å både sende Alex Iwobi til pølseboden og overliste Bernd Leno i Arsenal-målet.

2-1 ble slutt-resultatet i en kamp der ingen av lagene sannsynligvis var helt tilfredse med prestasjonene. Arsenal ligger nå med lik poengsum som Chelsea på 4. plass. På andre siden av tabellen ligger Cardiff som nummer 18 – på nedrykksplass.