Arsenal slo Napoli men semifinalen er ikke i boks

212

2-0 er en farlig stilling sier man i England. Europa League kvartfinale mellom Arsenal og Napoli er et strålende eksempel på denne fotballoven.
Arsenal vant fortjent en kamp som kunne lett ende 4-1 eller 2-2. Stillingen er derfor et greit utgangspunkt for returmatchen om én uke i Napoli men ikke betryggende nok. Spesielt hvis Gunners spiller som i andre omgang.

Arsenal dominerte fra avspark

På Emirates var vertene jo fullstending suverene i første omgang og de fosset fremover rett fra starten. Napoli virket nesten maktløse, langt fra det farlige laget som har holdt sitt i Mesterliga i de siste årene. Unai Emery forberedet sine spillere bra og de så sugne på å etablere seg i angrep.

Det var bare et tidsspørsmål før Arsenal tok ledelsen og scoringen kom ganske tidlig. Napoli ga ballen bort på midtbane, Lacazette kombinerte bra med Maitland-Niles i feltet og Ramsey hadde det lett å breiside i mål. Waliseren, som har allerede signert for Juventus, fikk sitt første smak av italiensk toppfotball. Scoringen har sikker gjort hans nye supportere veldig glade.

Arsenal fortsatt å spille bra og doblet ledelsen rundt timen. Torreria sitt skudd fra 18 meter traff Koulibaly og overlistet Meret.
Keeperen måtte jobbe hårdt for å unngå mål nummer tre i andre episoder. Litt mot spillets gang fikk også Napoli en gedigen sjanse i slutten av omgang. Insigne tok et flott 45-grader innlegg ved straffemerket men avslutningen seilet langt over tverrliggeren.

En annen kamp etter pause

Et lite livstegn som likevel forandret kampen. Det var en helt annerledes Napoli som kom ut av garderoben. Laget spilte mer direkte fotball og Arsenal ble plutselig utstøe. Siste pasninger var derimot ikke nøyaktige nok og Napolis spissene var ofte i offside.
Kampen åpnet seg enda mer med mye frem og tilbake, selv om med på stadig uryddigere vis.
Meret måtte igjen redde sine men noen gode parader mens på den motsatte enden trengte ikke Cech å storspille. Piotr Zielinski brente en stor målsjanse da han satt over et greit innlegg alene mot keeper. Fra mulige 2-1 til en like mulig 3-0. Ramsey kopierte Insigne sin tidlige tabbe på tampen og kastet bort ballen som kunne ha avgjort hele oppgjøret.

Det er ikke over!

Arsenal kan være fornøyde med seieren uten baklengs selv om de burde ha scoret flere når de hadde fått sjansen.
Napolis tilbakeslag i kampens vanskeligste øyeblikk og den lovende andreomgangen har bevist at Ancelottis gutter er fortsatt å regnes med. Europeisk fotball har hittil lagt en del comebacker og Napoli har egenskaper til å snu den på San Paolo. Hvis de viser det samme pågangsmotet de hadde i kveld etter en sjokkerende svak start.
Arsenal må derimot bli rolige og spille klok fotball: forsiktig men villig til å kontre og dra fordel av Napolis uunngåelige offensive taktikk.