Atletico Madrid skuffer nok en gang!

254

Atletico Madrid misset mot Alaves, et nyopprykket lag, i første runde. Det ble bare 1-1 hjemme på Calderon. Leganes derimot sørget for en overraskelse ved å vinne 1-0 borte mot Celta Vigo. Når man nylig har spilt Champions League finale og hele mannskapet er intakt og man får to nyopprykkede lag de to første kampene, da er det egentlig bare 6 poeng som er godt nok.

Til tross for et overtak i begge kampene, så har Atletico bare klart å score et mål. Simone kan umulig være fornøyd med denne serieåpningen. Kvaliteten i laget er der, men de er ikke gode mot lag som spiller slik de gjerne vil spille selv. Atletico Madrid er ikke kjent for mye ballinnehav og spill på små flater. De behersker best å ligge dypt og komme på løp.

Første omgangen viste oss et klart overtak fra Atletico sin side. De hadde spillet og noen brukbare muligheter, men det ble bare produsert en skikkelig sjanse. Et overlegg til Griezmann på løp ute til venstre hvor han klinker til på halv volley, men Serantes i Leganes’ mål redder praktfullt. Ellers så var det et par skuddforsøk som ble blokkert. Til tross for et overtak og et trykk i kampen, så var det ingen grunn for Simone å skryte av guttene sine i pausen.

Andre omgang fortsatte på samme måte. Det var Atletico som styrte hele kampen. Leganes hadde svært lite å by på offensivt. Noen sjanser ble det til gjestene. Godin scoret også, men det ble korrekt annulert for offside. Carrasco kom inn for Gabi og skapte mer fart fremover. Han ble også spilt igjennom og var alene med Serantes, men igjen en kjemperedning. I de siste minuttene presset gjestene kraftig på, og Felipe Luis la et perfekt innlegg på hodet til Torres som kom på løp, men headingen gikk rett på Serantes. Det var en meget stor sjanse. Vi gir keeper Serantes bestemannspremien i dag, han må få mye av æren for at Leganes fikk et poeng i sin hjemme-debut i Primera Division.

Leganes er nok fornøyd med sin serieåpning. 4 poeng på to kamper er nok i overkant av hva de hadde forventet. Simone har nå to uker på å få litt mer effektivitet inn i laget. Det holder ikke å ha et tett forsvar, man må score for å vinne kamper. Neste utfordring er Celta Vigo borte. Celta som holdt på å overraske mot Real Madrid i kveld. Det var 1-1 helt til det 82. minutt da Kroos avgjorde og Real Madrid vant 2-1.