Atlético med ny seier

280

Etter en 3-1 seier mot hjemme mot Eibar i forrige runde, reiste Atlético Madrid til Getafe for å doble seiersrekka og for å fremdeles ligge over byrival Real Madrid som vant gårsdagens oppgjør mot Athletic Bilbao 4-2. Getafe derimot tapte forrige kamp 3-0 for Málaga, og burde vinne idag for å ha et brukbart forsprant til nedrykkstreken.

Drøyt 1 minutt inn i kampen får vi den første sjansen. Driblefantomet Yannick Ferreira-Carrasco kommer seg ned på venstre kanten og slår ballen vakkert inn i feltet. På bakre stolpe dukker Fernando Torres opp, og tupper ballen opp i nærmeste hjørne. Torres som scoret sitt 100. Altético mål forrige helg, fortsetter med scoring denne helga, og er nå oppe i 101. scoringer for Los Rojiblancos.

Fernando Torres i "101" etter ny Atlético scoring.
Fernando Torres i «101» etter ny Atlético scoring.

Etter 13 minutter bør det stå 0-2 til bortelaget,når Gabi spiller Torres pent igjennom. Den spanske veteranen bør enkelt kunne doble ledelsen, men Torres har ikke klart sikte på mål og skyter dermed et godt stykke utenfor stolpen til Guaita.
Getafe roper på straffe etter 40 minutter uten å bli hørt av dommer. Victor går, noe enkelt, ned i 16-meteren etter en duell mot Atléticos kaptein. Dommeren har imidlertid et godt synspunkt til hendelsen, og han vinker bare spillet videre.

Andre omgang har veldig lavt tempo og det er veldig lite som skjer. Getafe styrer hele kampen, men de klarer ikke komme seg forbi forsvaret til Diego Simeones menn som er sikre som banken i forsvar. Typisk spill av Atlético, som er både gode og vandte med å forsvare inn ledelser til seier.

Etter 92 minutter kommer bortelaget på en kontring som kan punktere hele kampen. Ángel Correa stormer mot målet til Guaita. Correas eneste motstander utenom keeper i denne duellen er Vergini som spurter bakover på banen. Saúl har også blitt med oppover på banen, og Correa velger å sende ballen mot spanjolen i stedet for å skyte selv. En meget dårlig avgjørelse når pasningen er så svak som den er, og Vergini har ingen problemer med å klarer ballen lenge før den når Saúl. Dårlig utnyttet av argentineren.

Kampen ender 0-1, noe ufortjent. Getafe er det beste laget, men det er Atlético som klarte å putte ballen i mål. Og det er alt som faktisk teller i en fotballkamp for å vinne kamper. Atlético går på ny forbi Real Madrid, og Los Rojiblancos forblir på 2. plass i La Liga. Getafe derimot er på en 13. plass, 6 poeng over Las Palmas som ligger på 18. plass.