Lekende lett for Barcelona

620

Etter en svak første omgang etter Barcelona-standard, sparte ikke katalanerne på kruttet i andre omgang, og stoppet ikke før Celta Vigo måtte reise hjem med sifrene 1-6 og null poeng.

Selv om det var noen sjanser fra begge lag den første halvdelen av første omgang, er det nok en annen hendelse som vil bli husket fra de første 25 minuttene av kampen. Nemlig at Messi brukte dommeren som et slags «skjold»  under en av sine driblinger. Noen minutter senere åpnet han like gjerne scoringballet da han på vakkert vis scoret sitt 20. frispark mål for Barcelona i karrièren. Lionel Messi spilte en god første omgang, men dessverre for Messi og Barcelona gjaldt ikke dette for resten av laget. Seks minutter før pause fikk Guidetti muligheten til å utligne fra straffemerket, etter en klønete takling av Alba. Svensken satte straffen, og lagene var like langt til pause.

Hva Luis Enrique sa i pausen er ikke godt å si, men etter hvilen kom Barcelona ut i hundre, og det tok ikke mer enn ett minutt før Suarez satte ballen i stolpen etter et fantastisk forarbeid fra Neymar. Barcelona hadde flere muligheter til å ta tilbake ledelsen i starten av andre omgang, og selv om Celta Vigo innimellom skapte trøbbel for Barcelona-forsvaret og Bravo i mål, var det ikke ufortjent at Barcelona gikk opp til 2-1 etter en times spill på Nou Camp. Målscorer var Luis Suarez.

Celta Vigo hadde ikke gitt opp håpet om å få med seg et poeng hjem til Vigo, men da Suarez i det 75. minutt satte inn 3-1 og sitt andre mål for dagen, var det ingen tvil om hvilken vei dette ville ende. Trioen på topp, Messi, Suarez og Neymar, viste hvorfor folk påstår de er tidenes beste angrepstrio. Med lekne driblinger, fantastiske pasninger og frekke straffespark, stoppet ikke Barcelona før det stod 6-1. Mål nummer fem og seks ble henholdsvis scoret av Rakitic og Neymar, men målet flest kommer til å snakke om etter kampen er det som ble kampens femte og Barcelona sitt fjerde. Nemlig 4-1. Messi får straffespark, og i stedet for å gi straffen til Suarez som har muligheten til å score sitt tredje og dermed hat-trick. Stepper Messi selv opp og tar straffen, men i stedet for å skyte selv, triller han ballen til høyre for seg en løpend Suarez som dundrer inn sitt 23. mål for sesongen.

Om to uker tar Barcelona turen til London, hvor Arsenal står på motsatt banehalvdel. Hvis «MSN» holder formen, og er i like godt humør da, skal storlaget fra England få store problemer med å ta seg videre i Champions League.