Lewandowski-dobbel da Bayern München slo Augsburg

132

Som ventet ble det en komfortabel borteseier da Augsburg tok imot Bayern München hjemme på WWK Arena i Augsburg søndag ettermiddag. Robert Lewandowski sendte gjestene i front med en flott avslutning i det 15. minutt. Derfra og ut kontrollerte Bayern München kampen, som de så ofte gjør. Pep Guardiolas lag holdt på ballen og ventet tålmodig til mulighetene dukket opp, men skapte ikke mange store sjanser før pause. Douglas Costa var nære ved å øke ledelsen til 2-0 på frispark, men Augsburg-keeper Marwin Hitz vartet opp med en god redning. Pauseresultatet var dermed fortsatt 1-0 til gjestene.

Bayern fortsatte i samme spor utover i andre omgang, men måtte vente til det 62. minutt før 2-0-scoringen kom. Robert Lewandowski ble spilt gjennom alene mot Hitz, og polakken kunne enkelt sette inn sitt andre for dagen. Kampen var da i realiteten avgjort, selv om Augsburg yppet seg et par ganger på kontringer og dødballer, men uten å sette Manuel Neuer på noen større prøver. Thomas Müller satte inn 3-0 etter 78 minutt, mens Raul Bobadilla satte inn et trøstemål for Augsburg etter 86 minutt. Lewandowskis to mål gjør at han nå troner alene på toppscorerlisten i Bundesliga med 21 mål, ett mål foran Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang. Thomas Müller følger på tredjeplass med 15 mål. Resultatet gjør at Bayern München holder avstanden ned til Borussia Dortmund på 8 poeng. Bayerns neste kamp er hjemme mot Darmstadt neste lørdag. Augsburg ligger på en 14. plass med 21 poeng, og det er kun ett poeng ned til Werder Bremen på playoff-plassen. Torsdag kommer Liverpool på besøk til Augsburg i Europa League.

Bayern München fikk enda mer dårlig nytt på skadefronten da Arturo Vidal måtte ut med en hodeskade i 2. omgang, men skaden så ikke ut til å være veldig alvorlig. Tidligere i dag ble det kjent at den skadeforfulgte midtstopperen Holger Badstuber har pådratt seg en ankelskade som kan holde ham ute resten av sesongen. Også Augsburgs Ja-Cheol Koo måtte ut med skade i 2. omgang.

Kampfakta:

Augsburg – Bayern München (WWK Arena): 1-3

Mål: Augsburg: Bobadilla, 86. Bayern München: Lewandowski, 15 og 62, Müller, 78.

Gule kort: Augsburg: Ingen. Bayern München: Müller, 72.

Banens Beste: Robert Lewandowski.

Augsburg: Hitz – Verhaegh, Hong (Janker, 71), Klavan, Max – Kohr, Gouweleeuw, Koo (Esswein, 55), Trochowski (Morávek, 55), Caluby – Bobadilla.

Bayern München: Neuer – Lahm (Rode, 83), Kimmich, Alaba, Bernat – Vidal (Rafinha, 57) – Robben, Thiago, Müller, Costa (Coman, 82) – Lewandowski.

Innlegget Lewandowski-dobbel da Bayern München slo Augsburg dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com