Avd. 5: Kampanalyser 18.runde: Orkla med ny viktig seier – vant 2-0 over Molde 2.

312
Toppscorer hos Orkla FK, Erik Bjørkli Helgetun, scorer her sitt andre mål i 2-0 seieren over Molde 2. Foto: Orkla FK på nett

Orkla kjemper en kamp for å unngå nedrykk og har nå 6 kamper på rad uten tap etter laget vant 2-0 over Molde 2. 2 seirer og 4 poengdelinger er fasiten på de 6 siste kampene, og neste motstander er Junkeren på bortebane.

Stjørdals-Blink drar i fra Kolstad på tabellen og leder nå med 12 poengs margin! Er serien avgjort når det gjelder avdelingsvinneren?

Træff snudde kampen borte mot RBK2 på overtid fra 2-1 tap til 3-2 seier!

Sverresborg sliter i bunnen av tabellen og har nå 5 strake tap! Neste kamp går borte mot Mo IL, som også er å finne under streken.

Resultater 18.serierunde:

26/8: Kolstad – Mosjøen IL 2-2

Erik Søfting Høgseth scoret begge målene for Mosjøen IL i en kamp der hjemmelagets spiller, Morten Valø, reddet et poeng da han utlignet på overtid med sin 2-2 scoring. Et viktig poeng i kampen om å unngå nedrykk.

Høgseth har følgende kampanalyse å by på:- Første delen av 1.omgang kjører Kolstad oss ganske greit, kommer til en del innlegg og noen småskumle sjanser, og får også et tidlig 1-0 mål før det er spilt 10.min på et nydelig skudd fra utenfor 16-meteren, stang inn.

Utover omgangen tar vi mer over, og bare litt uflaks og litt udyktighet gjør at vi ikke går til pause med 1-1.

2.omgang starter litt som 1.omgang, men vi står av presset. Og så tar vi fullstendig over kampen. Kommer til masse halvsjanser og noen svære svære sjanser som vi burde fått uttelling på, undertegnede misbruker blant annet en sjanse alene med keeper, og en lobb over keeper som blir reddet på strek. Men så klaffer det endelig. Eirik Nergård blir byttet inn på høyrekant og allerede etter sekunder slår han et innlegg fra dødlinja som jeg får skutt i mål. 1-1. 2-3 minutter senere blir det retur fra keeper etter skudd fra Nergård, jeg får plukket opp returen og avsluttet, det blir retur fra keeper igjen, men på det tredje skal det skje. Denne gangen går avslutningen i mål og vi leder ( i mine blå øyne fortjent) 2-1. Vi har flere muligheter til å punktere kampen, men de siste 10 minuttene blir vi dessverre for lave og Kolstad får stå og slå lange baller inn i feltet om og om igjen, og 2 minutter på overtid får de utlignet til 2-2. Bittert å føle at vi rotet bort 2 poeng på overtid der og da, men hadde noen tilbudt oss 1 poeng før kampstart borte mot et så godt fotballag som Kolstad så hadde vi gladelig godtatt det. Vi skal være stolte av en godt gjennomført bortekamp, avslutter Høgseth til fotballnerd.no

26/8: Strindheim TF – Mo IL 3-2

allerede etter 21 min av kampen sto det 3-1 til hjemmelagets, som forøvrig scoret samtlige mål inkl et selvmål. Mo IL som kjemper for å unngå nedrykk, scoret 5 min før slutt, men måtte reise hjem med et 3-2 tap

26/8: Rosenborg 2 – Træff 2-3

hjemmelaget gikk opp til 2-1 i det 85 min ved Filip Brattbakk, men scoringer av Simen Varhaugvik og Alexander Lobos på overtid (!), snudde kampen og Træff kunne reise hjem med 3 poeng i bagasjen.

26/8: Verdal – Steinkjer 2-2

Verdal ledet 2-0, men Steinkjer kom tilbake og berget et poeng foran 400 tilskuere på Coop Arena. Et viktig poeng for Steinkjer som kjemper for å unngå nedrykk sammen med flere lag.

Bortelagets spiller, Thomas Sletvold, har følgende kampanalyse: – Dette ble en jevn batalje. Verdal bra trykk i første omg. I andre tar vi over og dominerer fullstendig, triller ball og styrer som vi ønsker. SFK viser god moral med å komme tilbake etter å ha ligget under med to. Ok med uavgjort!, avslutter Sletvold til fotballnerd.no

26/8: Sverresborg – Stjørdals-Blink 0-3

Sverresborg sliter tungt nederst på tabellen og har 6 poeng opp til sikker plass, mens Stjørdals-Blink øker ytterligere i toppen av tabellen og leder nå med 12 (!) poeng kontra Kolstad.

bortelagets spiller, Jørgen Sollihaug, har kampanalysen klar: – Kamp mot lag som ligger i bunnen er ofte vanskelige kamper. Typisk bananskall å skli på, for de trenger poeng mer enn noen andre. Så her gikk vi inn med fult fokus, forventet krig og mye trøkk, og det ble en vellykket kveld for vår del. Avgjør i 1.omgang med tre fine mål der det går fort framover. Føler vi har god kontroll i 90 minutter. Sverresborg har selvsagt et par muligheter de også, som de ikke omsetter til mål. Da blir det en fortjent seier og tre nye poeng i banken, avslutter Sollihaug til fotballnerd.no

27/8: Tillerbyen – Junkeren 2-2

bortelagets spiller, Richard Johansen Halvorsen, utlignet til 2-2 i det 94 min, og berget dermed et poeng.

Junkeren sin spiller, Ivar Johannes Jakobsen Unhjem, kommer med følgende analyse av kampen: – spella jo mot gamleklubben så va godt å scor. målet va fint, spelt i bakrom, fikk en meget god førstetouch forbi backen, og la ballen i lengste. Burde personlig ha scora 1 til, skøyt på innsia av stanga. Kampen ellers bra dårlig fra vårres side. Vi skapte en del sjansa, men va alt for dårlig i presset. Så vi kan si at det va et litt heldig poeng. Men veldig viktig, avslutter Unhjem til fotballnerd.no

28/8: Orkla – Molde 2 2-0

en meget viktig seier for Orkla som kjemper en kamp for å unngå nedrykk. Erik Bjørkli Helgetun scoret begge målene foran 188 tilskuere på Orkdalsbanken Stadion og fikk da revansje for 3-0 tapet for Molde 2 tilbake i mai måned. Orkla har kun poenget opp til sikker plass. Molde 2 har tapt 5 og vunnet 5 bortekamper så langt i sesongen.

Tabellen viser suverene Stjørdals-Blink på toppen med 44 poeng, Kolstad har 2.plassen med 32 poeng, og Molde 2 følger deretter med 28 poeng. På samme poengsum som Molde 2, finner vi Verdal og Træff.

Under streken finner vi Mosjøen IL med 21 poeng, Mo IL med 21 poeng, Orkla med 20 poeng og sist Sverresborg med 15 poeng

Toppscorer: Sondre Hopmark Stokke, Stjørdals-Blink, 21 mål. På 2.plassen finner vi Erik Bjørkli Helgetun fra Orkla med 18 mål