Avd. 6: Endelig vant Fu/Vo! Viktig 3-2 seier over Senja etter 4 strake tap

462
Kim-Andrè Brenna scorer på straffe og utligner til 1-1 mot Senja. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Funnefoss/Vormsund vant også det første seriemøte i Senja tidligere i sesongen, da det ble 1-0 seier i juni.

Senja jager Mjølner i toppen av tabellen i kampen om opprykk, og øynet muligheten til å knappe inn forspranget Mjølner hadde, da Mjølner spilte 3-3 borte mot Harstad. Men i staden for at forspranget ble krympet til 5 poeng, ble avstanden økt til 8 poeng etter 3-2 tapet mot Fu/Vo.

Hjemmelaget stilte med følgende lag: Rønningen, Mohamed, Paulsen, Tollefsen Dahl, Hanssen, Linstad, Krogsæter, Finstad, Nøvik, K-A Brenna, Sistek. Benyttede reserver: Thomsen, Hemat. Gule kort: Linstad, Nøvik

Senja stilte med følgende start 11èver: Henriksen, Kildalsen, Mikkelsen, Laugsand, Melseth, Albertsen, Persen, Traasdahl, Espejord, C.Johnsgård, M.Johnsgård. Benyttede reserver: Lind. Gule kort: Laugsand, Espejord

Bortelaget starter best 1.omgangen og hadde mest ball og dagens første scoring i kampen kom etter 8 min, når Kildansen header ballen i målet på en corner.

2 min senere, finner Kim-Andrè Brenna Oliver Nøvik, sistnevnte legger inn foran mål, men opplever at ingen medspillere er å finne til å sette ballen i mål, her kunne det stått 1-1.

Kim-Andrè Brenna med ballen. Foto: Høviskeland fotballnerd.no

Etter 17 spilte minutter, blir Sistek taklet og felt innenfor 16-meteren, og dommer Mahir Cagatay peker på straffemerket. Toppscorer i Fu/Vo og i avd. 6, Kim-Andrè Brenna gjør seg klar, og banker ballen til side for keeper Henriksen, og det står 1-1, fullt fortjent, etter at hjemmelaget har kommet mer og mer inn i kampen med godt spill.

19 min er spilt, når en Senja-spiller hendser innenfor 16-meteren og det ropes på straffe, men dommer vinker spillet videre.

23 min viser klokka når Finstad hos hjemmelaget finner målscorer Brenna i et fin angrep, Brenna prøver å stikke til Sistek, men blir taklet i siste seskund, stor sjanse for Fu/Vo.

Fu/Vo v Senja; mange dueller. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Når halvtimen er spilt, skyter Fu/Vos Linstad utenfor mål og kort tid etter, prøver Finstad skuddfoten, men skyter på keeper. Fu/Vo trykker på for å snu kampen i sin favør. Hjemmelaget får til slutt lønn for strevet etter 39 min når Kim-Andrè Brenna får sendt avgårde et velplassert skudd som går til side for keeper Henriksen, etter et flott angrep, og Fu/Vo tar ledelsen 2-1, noe som blir pauseresultatet.

2 min ut i 2.omg, finner 2-målsscorer Brenna Finstad, men sistnevnte skyter utenfor mål. Senja får noen sjanser til å utligne, men en god keeper Rønningen, avverger til hjemmelagets favør med bl.a. en god redning når Markus Johnsgård skyter på et frispark, men som blir bokset bort.

Fredrik Andrè Krogsæter, Fu/Vo, legger inn. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Så etter 64 min, får Preben Finstad sjansen etter å ha mottatt ballen innenfor 16-meteren, og han finter ut keeper med sin lobb, og hjemmelaget leder 3-1 og øyner nå en viktig 3-poenger.

Men kun 3 min senere, reduserer Senja til 3-2 når Melseth scorer lett på åpent mål. Nervøsiteten kommer siden Fu/Vo har i de siste 2 kampene, ledet 3-2, men begge kampene endte med 3-4 tap. Skulle det skje igjen?

Ballen er på vei inn til keeper Henriksen, som avklarer. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Hjemmelagets keeper, Rønningen, får en skade i det 80.min og blir byttet ut med Andrè Thomsen, og han redder mesterlig kort tid etter å ha kommet inn, et Senja-forsøk på utligning. Ny god redning på overtid når han bokser ut et skudd, og kampen ender med 3-2 seier til Fu/Vo, etter at laget har 4 strake tap før dagens kamp.

fotballnerd.no fikk en prat med en lettet og glad trener, Ørjan Heiberg, etter kampslutt: – Før dagens kamp, gjenstår det 6 «cupfinaler» for Fu/Vo å spille i kampen mot nedrykk, og den første endte med en etterlengtet seier, hvordan vil du oppsummere kampen? – I 1.omgangen starter Senja med et enormt trøkk i starten av kampen, jeg tror laget har scoret før det har gått 10 min i 10 av kampene denne sesongen, dette var vi forberedt på, allikevel slipper vi de til på en dødball og de scorer. Etter det eier vi hele 1.omgangen. Vi er knallgode, to fine scoringer. I 2.omgangen kommer Senja ut i full trøkk, vi rir av det bedre nå, etterhvert to lag som blir slitne, litt dumme valg begge veier, det blir pumping på slutten, stykker opp spillet og vi er kyniske, noe vi ikke har vært så gode til tidligere i høst, og det er så deilig å komme i mål med 3 poeng.

3-1 scoringen til Finstad var også svært viktig? – Ja, det var den! Vi måtte score 3 mål for å vinne idag, og det var deilig!

Fløya vant bunnkampen mot Alta 2 med 1-0 i Alta, noe som betyr at Fløya er på rett side av streken med sine 25 poeng. Skjervøy som vant 3-1 borte mot Lillestrøm 2, har også 25 poeng. Under streken finner vi Fu/Vo på 22 poeng, og neste motstander for Fu/Vo, er nettopp Skjervøy borte. En typisk 6-poengskamp!

Tromsø 2 som spilte 4-4 mot Salangen, har 21 poeng, mens Alta 2 har 18 poeng, Nederst på jumboplass, finner vi fortsatt Salangen med 14 poeng.

Det gjenstår 5 serierunder og 15 poeng å kjempe om! Det blir spennende, spesielt i bunnstriden fremover.