Bale redder Real Madrid i svak forestilling mot Rayo Vallecano

241

Rayo Vallecano – Real Madrid 2-3. Scoringer: RV: Embarada, Miku. RM: Bale (2), Lucas
Vallecas, Madrid, Lørdag kl. 16.00

Lagene:
Rayo: Juan Carlos – Quini, Amaya, Crespo, Tito – Jozabed, Trashorras – Embarba, Hernandez, Bebe – Miku
Real Madrid: Navas – Danilo, Pepe, Varane, Marcelo – Isco, Kroos, Kovacic – Jese, Benzema, Bale.

Lørdagens meny i spansk fotball startet med et lokaloppgjør i Madrid. Et oppgjør mellom topp og bunn. Hjemmelaget Rayo Vallecano, kjempende for å beholde kontrakten i Pimera Divisjon, og Real Madrid som kjemper om ligatittelen.Vi skal heller ikke glemme at forrige oppgjør mellom disse lagene endte 10-2 til Real Madrid. Riktignok etter at Rayo ledet 2-0, fikk to mann utvist og raknet så klart etter det.

Førsteomgangen på Vallecans denne ettermiddagen var interessant på den måten at det var hjemmelaget som tok initiativet, som skapte sjansene mot et Real Madrid lag som virket litt uinspirerte og tafatte i starten på kampen. Et Real Madrid uten noen av de største stjernene. Ronaldo har en liten skade og man risikerte ikke noe med han. Ramos har spilt småskadet hele sesongen og ble spart. Modric ble også hvilt. Allerede etter 7 minutter er Rayo frempå med 1-0. Embarda setter inne t innlegg fra kanten. Er på rett plass til rett tid. Etter 14 minutter er det jammen 2-0. Miku header inn en corner.  Real Madrid våkner omsider og begynner å skapet sjanser mot slutten av omgangen, og etter 35 minutter er Bale høyest på en corner som han header i motsatt. Veldig fin scoring. Lagene går til pause med 2-1.

Andre omgang er ikke gammel før Real Madrid utligner. 2-2 ved Lucas Vasques som har kommet inn for Benzema. Nok en heading. Real Madrid blir mer og mer dominerende i kampen som forventet. Det skal være klasseforksjell på disse lagene, men man får ikke noe gratis. Etter 80 minutter henger ikke Reyo forsvaret med på tempoet til Bale, som runder midtstopperne og scorer fordi han har vesentlig større fart i beina enn forsvaret til Rayo. Dermed er 2-0 snudd til 2-3. Men jeg er ikke imponert over Real Madrid denne ettermiddagen. Det var ingen overbevisende forestilling. Det kan ha med å gjøre at man begynner å bli litt slitne. Det kan også være at man ikke var skikkelig «påskrudd» for dette oppgjøret. Det virket litt sånn i starten av kampen. De manglet også  3 viktige spillere i Ramos, Ronaldo og Modric (kom inn på slutten).