Barcelona for 8. gang på 11 sesonger?

185

Sju kamper gjenstår i spansk serie, fremdeles 21 poeng å spille om, så mye kan ennå skje, men det begynner å peke seg ut klare kandidater til de viktige plasseringene på tabellen.

Hvilke lag rykker ned?

Nå er det Huesca og Rayo Vallecano som ligger vanskelig til, men et par seire kan endre mye. Form og kvalitet tilsier at disse to lagene blir å finne under streken. De andre lagene i faresonen er Valladolid, Villareal, Celta, Levante og Girona. Det er overraskende at Villareal befinner seg så langt nede med bare 30 poeng og 17. plass. Nå skal det sies at Villareal er det laget i faresonene som har plukket mest poeng de siste 10 kampene og de bør ha kvalitet nok til å klare seg. Valladolid derimot har rykket nedover og nedover på tabellen med 7 tap på de siste 10 kampene.

Tipset i skrivende stund der man ser på formen de siste 10 kampene tilsier at Huesca, Rayo og Valladolid blir de lagene som må ned til divisjonen der de kom fra forrige sesong. Det viser at det er svært vanskelig å ta steget opp til høyeste nivå.

Barcelona cruiser inn til nytt ligamesterskap. 

Det skal skje mye galt om Barcelona gir fra seg tittelen denne sesongen. De leder nå med 11 poeng på Atletico Madrid, 13 poeng foran Real Madrid. Teoretisk er alt mulig, men Barcelona trenger kun 10 poeng maksimum for å være sikret (gitt at Atletico vinner alle sine kamper). Barcelona har kun tapt 2 kamper så langt i sesongen, så sannsynligheten for å tape 4 av de 7 siste kampene er svært liten. Om de vinner så blir det mesterskap nr. 8 på 11 år.

Skal Getafe klare Champions League plass?

Getafe må sies å være årets overraskelse så langt. De ligger på 4. plass og har muligheter til å sikre seg en plass i den største turneringen neste sesong. For en liten klubb som Getafe er det intet mindre enn en sensasjon. Getafe holder til i utkanten sør i Madrid og er en klubb uten store ressurser. Det er spennende å se at det faktisk går an å hevde seg i dette selskapet uten å kjøpe en eneste dyr spiller.

Getafe skal kjempe en tøff kamp for å klare det. Et poeng bak følger Sevilla og 4 poeng bak er Valencia. Det er disse tre nevnte lagene som innehar den siste CL-plassen og EL-plassene. Bakfra skal vi se at både Alaves, Athletic Bilbao og Betis kan blande seg inn i kampen.

 

 

 

Kommentarer

kommentarer