Barcelona lot Madrid-lagene komme nærmere!

469

Valencia mot Barcelona på Mestalla må vel sies å være storkampen i denne ligarunden. Kampen ble til de grader dominert av Barcelona. De har ballen i 72 % av kampen og vinner stort på alle statistikker, men det var ikke nok til vinne. De har sjanser nok, både Suarez, Neymar og Messi, men det ville seg ikke, med unntak av Suarez sin scoring. Det var en sterk, typisk goalgetter scoring. Valencia hadde ikke så mye å by på, og skapte lite brydderi for Bravo, selv om han måte gripe inn på et par muligheter på slutten. Målet Valencia fikk 5 minutter før full tid var en fin scoring av Santi Mina, men i forkant var det slurv i midtforsvaret til Barcelona som skapte muligheten. Med denne scoringen ender kampen 1-1. Barcelona har klart seg bra i Messis fravær. Foreløpig er nok Messi litt unna storformen. Han skapte en del muligheter, men mangler litt på det vi er vant til å se i avslutningene. Ellers fikk vi se Gary Neville på tribunen. Han vil lede sin første Valencia kamp mot Lyon i CL på onsdag.

Real Madrid fikk besøk av by-nabo Getafe. Det var vel aldri noen tvil om hvordan dette skulle ende. Med 4-0 etter første omgang, ble det litt lite spenning. De tre på topp BBC, innfridde igjen etter litt mye skadefravær. Benzema laget de to første. Sikkert veldig godt for han selv etter å ha fått mye pes i det siste pga. Valbuena-saken. I tillegg har Benzema også vært skadet. Den neste var Bale, etter en fin heading fra Ronaldo. Siste målet ble satt inn av Ronaldo, et veldig bra raid langs høyre side, der han jobber seg forbi med fart og styrke og setter ballen forbi Getafe keeperen. Getafe klarte å få et trøstemål. En fin heading av Alexis etter en corner. Media her nede er ikke nådige mot Ronaldo for tiden, og nok en gang kom han i negativt lys da han ville ha straffe rett i forkant av Benzemas scoring. Ronaldo valgte å kjefte på dommeren fordi han ikke fikk straffe i stedet for å feire med lagkameratene. Vi har vel sett dette noen ganger før. Benitez har vel skaffet seg litt arbeidsro. Neste kamp er Malmø FF hjemme, noe som bør gå greit samtidig som de sikrer gruppeseieren i CL-gruppen.

Granada fikk besøk av Atletico Madrid, og fikk som forventet en vanskelig oppgave med det. En kamp som ikke fikk opp entusiasmen helt hos meg. Litt kjedelig, men oppskriftsmessig. Fernando Torres prøver og prøver, men det mangler en del på det han hadde før. Griezmann derimot, leverer stort sett hver gang. Atletico vant 2-0 og med denne seieren så befestet Atletico 2. plassen i ligaen, nå bare 2 poeng bak Barcelona.

Betis – Celta Vigo 1-1. En kamp der Celta gikk noe ufortjent opp i ledelsen. Etter et kraftig påtrykk fra Betis med mange gode muligheter, så kommer Celta på en sjelden mulighet og scorer. Antar at Betis fansen følte at det var urettferdig på det tidspunktet. Celta får etterhvert en man utvist, og Betis får sin fortjente utlikning etter 82 minutter. Målscorere i kampen var Bongonda for Celta, og Molina for Betis. Kortene satt løst hos dommeren i denne kampen; 10 gule og 1 rødt.

Deportivo la Coruna – Sevilla 1-1. Sen kamp det også. Jeg måtte velge og da ble det Betis – Celta. Raportene forteller om en relativt jevn kamp, med scoringer av Lucas for Deprotivo og Iborra for Sevilla.

For søndagen fikk vi disse resultatene:

Real Sociedad – Eibar 2-1. Har Eusebio fått skikk på Real Sociedad etter Moyes. En veldig viktig seier, den første for han foran hjemmefansen.

Villareal – Rayo Vallecano 2-1. En oppskriftsmessig seier vil mange si. Jeg har sett Rayo flere ganger denne sesongen og de spiller til tider veldig god fotball. De tok også ledelsen i denne kampen. Seiersmålet kom først 5 minutter før full tid ved Bakambu som puttet sitt andre for dagen. For Rayo scoret Jozabed.

Sporting Gijon – Las Palmas 3-1. Hat trick for Sanabria, mens El Zahr scoret for Las Palmas. Jeg tar sjansen allerede, Las Palmas rykker ned. Tror ikke de har det som skal til for å overleve.

Atletic Bilbao – Malaga 0-0. Malaga virker nesten vaksinert mot å score. Heller ikke i dag ble det nettkjenning, til tross for at Atletic fikk Mikel San  Jose utvist allerede etter 18 minutter. Ellers ikke så mye å melde annet enn at dette ser ikke bra ut for Malaga, de har kun scoret 7 mål på 14 kamper. De scorer altså et mål i annenhver kamp. Tviler på at det snittet er godt nok til å bevare plassen.

Kommende uke er det CL. siste kampen i gruppespillet. Barcelona er gruppevinnere og stiller sikkert ganske B-preget mot Leverkusen. Real Madrid er i praksis gruppevinnere, og kommer helt sikkert til å hvile flere store stjerner mot Malmø. Kanskje vi får se Ødegaard.  Atletico Madrid er a poeng med Benfica som de møter i Lisboa på tirsdag. Da skal gruppevinneren kåres. Sevilla kan i beste fall få en tredje plass og Europa League spill. Da må Juventus slås hjemme på tirsdag og Mønchengladbach må ikke vinne mot Man. City. Valencia har mulighet til 2. plass i sin gruppe med seier mot Lyon. Men de er avhengig av at Gent ikke vinner mot Zenit.