Barmen ble helt da Brann nesten snublet mot Bryne

341

Nærmere 9000 tilskuere fikk se et Brann-lag som gikk i strupen på de tilreisende fra Jæren, og det tok vertene snaue 9 minutter å sende ballen bak Bryne-kaptein og keeper Anders Kristiansen. Høyreback Amin Nouri avanserte med ballen på rundt 30 meter, før han vektet en perfekt gjennombruddspasning til Steffen Skålevik i bakrom med venstrefoten. Skålevik berørte ballen en gang med utsiden av foten, for så og sette den kontrollert i i hjørnet til hjemmefansens store fornøyelse. Dermed kunne Skålevik tegne seg for sitt 12. mål i Obos-Ligaen totalt i år, samtidig som Amin Nouri laget sin første målgivende pasning i brann-drakten. Brann kunne bare minuttet senere ha doblet ledelsen sin da Fredrik Haugen forsøkte å lobbe ballen i mål fra cirka 16 meter, men denne gangen hang Kristiansen med på notene i Bryne-buret.

Hjemmelagets initiativ i oppgjøret ga seg gradvis og da kampen var 38 minutter gammel kunne Brynes 17 år gamle Magnus Grødem heade Oddbjørn Skartuns harde innlegg lekkert i mål bak en sjanseløs Piotr Leciejewski. Dermed stod det 1-1 og lagene var like langt da Espen Berntsen blåste for pause i Bergen.

Hjemmelaget plukket opp noe av grepet om kampen de mistet midtveis i første omgang da lagene entret gresset igjen. Både Haugen, Skålevik og innbytter Kristoffer Barmen hadde store muligheter til å øke til 2-1 for Brann. Det ville seg ikke for rødtrøyene før 85 minutter av kampen var unnagjort. Ruben Kristiansen svingte et frispark fra cirka 40 meter inn i Brynes sekstenmeter, hvor en annen innbytter, Azar Karadas, ble revet overende av Bryne-forsvarer Krister Wemberg. Kampleder Berntsen dømmer dramatisk nok straffespark til Brann, og Kristoffer Barmen ruslet rolig bort til straffemerket. Den tidvis utskjelte midtbanemannen var iskald da han fintet ut Kristiansen og rullet ballen rolig til venstre for sisteskansen.

Barmen sendte med det bergenserne nok en gang opp på á poeng med Kristiansund, og dermed er det duket for en slags opprykksfinale i Nordmøre førstkommende søndag. Da står nemlig nummer to og nummer tre i Obos-Ligaen på hver sin banehalvdel.