Bayern München tok seg videre etter vanvittig fotballkamp!

355

Det ble en kamp som gikk over alle forventninger på Allianz Arena onsdag kveld. Forutsetningene før kampen var klare: Etter 2-2 i Torino trengte Juventus mål om de skulle ta seg videre til kvartfinalen i Champions League. Det fikk de også etter kun 5 minutter, da Paul Pogba utnyttet en uheldig inngripen fra Manuel Neuer og kunne trille inn 0-1 i det åpne buret. Bayern München presset Juventus tilbake etter scoringen, men i det 28. minutt ble vondt til verre for «Die Bayern». Alvaro Morata stormet forbi et passivt Bayern-forsvar fra egen banehalvdel, og serverte Juan Cuadrado som alene med Neuer økte ledelsen til 0-2 for gjestene. Bayern München fortsatte å ha mye ballbesittelse, men klarte ikke å komme til de helt store sjansene mot et meget solid Juventus-forsvar. Det stod 0-2 til pause, og noe måtte gjøres om Bayern skulle ha mulighet til avansement.

Juan Cuadrado økte til 0-2 for Juventus etter en snau halvtime.

Det ble det også gjort; midtstopper Medhi Benatia ble erstattet av venstreback Juan Bernat, mens David Alaba trakk inn som midtstopper. Grepet fikk fart på Bayern München som dominerte mer og mer utover i andre omgang, og Juventus ble presset mer og mer tilbake mot eget mål. Målene lot likevel vente på seg, blant annet grunnet en meget god Gianluigi Buffon i Juventus-målet. Tidligere Juventus-spiller Kingsley Coman ble byttet inn etter en times spill, og han bidro sterkt til å sette enda mer fart i Bayern-angrepet. Målene lot likevel vente på seg for vertene, men i det 73. minutt løsnet det endelig. Douglas Costa slo et perfekt innlegg på hodet til Robert Lewandowski. Polakken stanget inn reduseringen helt øverst i nettmaskene. Herfra og ut fikk Bayern virkelig blod på tann, men den avgjørende utligningen lot vente på seg helt til tilleggstiden. Denne gangen var det innbytter Coman som slo innlegget, mens lokalhelten Thomas Müller stanget inn utligningen. Scoringen førte til ville jubelscener og ekstraomganger på Allianz Arena.

Bayern München fortsatte å kjøre også i ekstraomgangene, og Thiago ble byttet inn for en utslitt Franck Ribéry. Kort tid etter at han ble byttet inn, skulle Thiago få æren av å sette inn ledermålet for Bayern. Etter et flott angrep av vertene satte spanjolen en kontrollert avslutning forbi Gianluigi Buffon. Jubelscenene overgikk til de grader feiringen av 2-2 målet, og stemningen på Allianz Arena var enorm. Kun to minutter senere satte innbytter og tidligere Juventus-spiller Kingsley Coman spikeren i kista etter en fantastisk individuell prestasjon. Han skar inn fra høyre og curlet ballen i venstre hjørne, ikke helt ulikt det Arjen Robben pleier å gjøre. Juventus presset på for å komme tilbake i kampen, men italienerne klarte ikke får ballen forbi Manuel Neuer, som vartet opp med flere gode redninger. Dermed endte det 4-2 på Allianz Arena etter en fotballkamp som mange vil huske i lang, lang tid, og Bayern München er dermed klare for kvartfinalen i Champions League.

Bayern München – Juventus (Allianz Arena) 4-2 e.e.o:

Mål: Lewandowski, Müller, Thiago og Coman (Bayern München), Pogba og Cuadrado (Juventus).

Gule kort: Kimmich, Vidal, Lewandowski, Thiago, Bernat (Bayern München), Khedira, Morata, Lichtsteiner, Bonucci, Cuadrado, Pereyra, Sturaro (Juventus).

Bayern München: Neuer – Lahm, Benatia (Bernat, 46′), Kimmich, Alaba – Alonso (Coman, 60′) – Costa, Müller, Vidal, Ribéry (Thiago, 101′) – Lewandowski.

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra – Khedira (Sturaro, 68′), Hernanes – Cuadrado (Pereyra, 89′), Alex Sandro – Pogba – Morata (Mandzukic, 72′).

Banens Beste: Kingsley Coman.

Tilskuertall: 70000.