Bayern-seier mot Stuttgart

130
Bayern jakter David Neres Foto: Bayern München klubblogo

(Bayern – Stuttgart 4-1) Bayern München har vunnet sin første hjemmekamp etter vinterpausen. Tre mål i andre omgang sikret de regjernde seriemesterne tre poeng mot Stuttgart.

Bayern tok en tidlig ledelse. Etter kun fire minutter havnet en kombinasjon hos Robert Lewandowski som sendte ballen videre til Thiago. Spanjolen scoret fra tolv meter.

Deretter klarte Bayern likevel ikke helt å kontrollere spillet. Samtidig var vertene unøyaktige, noe som sørget for at Stuttgart kom seg bedre inn i kampen.

Den ikke ufortjente utligningen kom etter 25 minutter. Anastasios Donis klarte å ta imot Christian Gentners lange pasning. Angrepsspilleren hadde for mye tid og rom og skrudde ballen i krysset fra utenfor boksen.

Etter utlugningen var Stuttgart nærmest den neste scoringen. Først kort før pausen klarte Bayern å skape flere sjanser og kunne ha tatt ledelsen selv.

Ti minutter etter pausen scoret Stuttgart igjen – i eget mål. Serge Gnabry fikk tak i ballen etter et innlegg og avsluttet. Via Gentner havnet ballen i nettmaskene.

Ti minutter senere hadde Stuttgart sin største mulighet i andre omgang da Nicolas Gonzalez traff stolpen. Rett deretter ble Lewandowski felt av Marc Oliver Kempf i Stuttgarts sekstenmeter. Det påfølgende straffesparket hamret polakken i stolpen.

Fem minutter etter straffemissen avgjorde Bayern kampen. Ron-Robert Zieler feilberegnet Joshua Kimmichs hjørnespark. Leon Goretzka headet ballen i åpent mål.

Stuttgart var ikke farlige resten av kampen, mens Bayern scoret sitt fjerde mål. Lewandowski konverterte Kimmichs pasning og sørget for sluttresultatet.

Bayern ligger dermed fortsatt på andreplassen og seks poeng bak Dortmund, mens Stuttgart ligger på kvalifiseringsplassen.