BL 9. runde: Puster fortsatt Bayern i nakken, Modeste og Jarstein i knallform

195

Den niende serierunden i Bundesliga er unnagjort. Helgens store kamp i utgangspunktet var Ruhr-derbyet, som kanskje ikke helt levde opp til forventningene.

Ellers ble det borteseire både for Bayern München og RB Leipzig, som med det styrket sin posisjon som de to øverste på tabellen. Vi merker oss også den femste strake seieren for Hoffenheim i en kamp der Rune Almenning Jarstein sto glimrende – mens Anthony Modeste med tre scoringer allerede har signert 11 mål og er toppscorer i ligaen.

Her er oppsummering av helgens kamper:

Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt 0-0:

Gladbach snublet hjemme mot Frankfurt

Mainz – Ingolstadt 2-0:

Lukas Hinterseer var nær for Ingolstadt tidlig i kampen med et skudd i tverrliggeren, men resten av kampen ble dominert av hjemmelaget som vant fullt fortjent. Mainz tok sin fjerde seier for sesongen i en kamp med enveiskjøring. Målene kom ved Yunus Malli (51. min.) og Levin Öztunali (85. min.). Max Christiansen ble utvist for Ingolstadt like etter 2-0 etter to gule kort. Ørjan H. Nyland sto igjen for Ingolstadt, og har ennå til gode å gå av banen med tre poeng i en seriekamp for laget som har fått en forferdelig svak start med bare to poeng på ni kamper.

Werder Bremen – Freiburg 1-3:

Freiburg som har hatt maksimal uttelling på hjemmebane så langt i sesongen (fire seire på fire kamper), tok sine første poeng på bortebane med 3-1 borte mot et Werder-lag som sliter tungt. Maximillian Philipp og Vincenzo Grifo ga gjestene en 2-0-ledelse til pause. Midtveis ut i andre omgang reduserte Santiago Garcia for Werder, men det tok under ti minutter før Freiburg igjen var i en tomålsledelse etter scoring av Amir Abrashi. Det holdt seg ut kampen. Mens Werder sliter voldsomt, kan Freiburg gå en sesong uten bekymringer i møte om de fortsetter å spille slik på bortebane og beholder sin hjemmestyrke. Mot Werder så de, i motsetning til tidligere kamper på bortebane, ut til å ha en kampplan fra første spark som de gjennomførte med stil.

Augsburg – Bayern München 1-3:

Bayern-stjernene lekte seg til seier over FC Augsburg

Darmstadt – RB Leipzig 0-2:

RB Leipzig fortsetter sin utrolige form etter opprykket og er fortsatt bare to poeng bak Bayern München etter at de påførte Darmstadt deres første hjemmetap i høst. RB Leipzig slet i første omgang, men i andre omgang ble det bedre og innbytter Marcel Sabitzer, tilbake etter skade, scoret to ganger (57. og 82. min.). Den østtyske klubben har scoret 13 av 17 mål så langt i sesongen i andre omgang.

Wolfsburg – Bayer Leverkusen 1-2:

Det ble en dramatisk kamp på Volkswagen Arena da Leverkusen snudde kampen til sin fordel. Maximilian Arnold ga Wolfsburg ledelsen i første omgang i en omgang de var best, men etter pause ble Leverkusen mer gjenkjennelig og det var fortjent da Admir Mehmedi utlignet etter 79 minutter. Fem minutter senere var kampen snudd for Leverkusen etter en scoring av Tin Jedvaj. En svært viktig seier for Die Werkself, som har hatt en skuffende svak sesongstart – men enda verre er det for Wolfsburg som med sine seks fattige poeng ligger på kvalifiseringsplassen. Ulvene har ikke vunnet siden åpningskampen.

Borussia Dortmund – Schalke 0-0:

Revier derby: Mange taklinger, gulekort rekord og poengdeling

Hoffenheim – Hertha Berlin 1-0:
Hoffenheim dominerte kampen og burde vunnet mye mer – men Rune Almenning Jarstein var i «det umulige hjørnet» og hadde flere klasseredninger. Det holdt likevel ikke for Hertha. Hoffenheim fortsetter å imponere. Etter fire uavgjort i starten, har de nå fem seire på rad og ligger på tredjeplass. Seiersmålet kom etter 31 minutter ved Niklas Süle. Da hadde ledermålet ligget i lufta lenge allerede.

Köln – Hamburger 3-0:
Anthony Modeste scoret hattrick for Köln, som lenge slet mot HSV, men da de først fikk hull på byllen rant det inn. Köln ble hjulpet av at at Bobby Wood ble utvist etter 58 minutter. Modeste, som bommet på straffe i første omgang, satte først inn et innlegg for Zoller med foten, deretter headet han perfekt inn innlegget fra Risse på første stolpe. Til slutt rullet han ballen mellom beina på HSVs keeper. Modeste scoret sitt første hattrick i Bundesliga, og er toppscorer med 11 mål på de ni første kampene! Köln, som har imponert stort og ligger på fjerdeplass, har scoret bare fem mål som ikke er signert Modeste. For HSV ser det skikkelig ille ut, nederst på tabellen.