Eredivisie 11. runde: Tar innpå etter to uavgjort på rad

163

Æresdivisjonen har i helgen gjennomført sin 11. serierunde. PSV og Ajax tok to poeng innpå serieleder Feyenoord, som etter ni strake seire, nå har to uavgjort på rad.

I bunnen er det veldig jevnt. Ingen lag er hektet av.

Her følger en oppsummering:

Twente – Roda 0-0:
Hjemmelaget dominerte fra første spark, men slet med å bryte ned et disiplinert Roda-lag. I tillegg hadde keeper Benjamin van Leer en meget god kamp og hadde flere redninger som berget laget fra Kerkrade – som ligger sist på tabellen.

Willem II – Groningen 2-1:
En sen scoring av Bartholomew Ogbeche gjorde at Willem II tok seg opp fra sisteplassen på tabellen. I første omgang hadde Willem II et par store sjanser uten å få mål, mens Groningen ble snytt for en straffe. Thom Haye ga endelig Willem II ledelsen kvarteret ut i andre omgang, men Mimoun Mahi utlignet like etterpå. Med seiersmålet fem minutter før slutt gikk Willem II forbi flere lag, blant annet Groningen. Klubben til Preben Yttergård Jenssen (spilte hele kampen) og Alexander Sørloth (19 minutter som innbytter) sliter tyngre enn de har gjort på svært lenge.

Heracles – Sparta 2-2:
Bram Castro reddet straffespark på overtid og berget dermed poeng mot Sparta hjemme på Polman stadion. Zakaria El Azzouzi ga Sparta ledelsen i første omgang, før Brahim Darri utlignet etter 68 minutter. Brandley Kuwas ga gjestene ledelsen på nytt ti minutter før slutt, men den holdt bare i ett minutt før Loris Brogno utlignet til 2-2.

Vitesse – PSV 0-2:
PSV var på desperat jakt etter en seier på trener Philip Cocus 46. årsdag. Det har lugget for PSV både i serien og ikke minst i cupen der de i midtuka tapte mot Sparta (1-3). Laget har dominert i flere kamper, men slitt stort med å score. Gaston Pereiro fikk tillit fra start fordi Luciano Narsingh var skadet, og uruguayeren scoret allerede etter 12 minutter. PSV dominerte banespillet, uten å skape så mye, mens Vitesse var gode på kontringene. Tidlig i andre omgang hadde de en avslutning i stolpen. På overtid ble seieren sikret, nok en gang var Pereiro målscorer.

Ajax – Excelsior 1-0:
Favorittene Ajax misbrukte flere store sjanser i første omgang, men to minutter etter sidebytte fikk de endelig scoring ved Hakim Ziyech. Han avsluttet fra utenfor 16-meteren etter framspill av stortalentet Kasper Dolberg. Også på 1-0 fortsatte Ajax å misbruke sjansene sine. Dansken Lasse Schöne traff både stolpen og bommet på straffespark. Til stor begeistring fikk Abdelhak Nouri sin debut for Ajax som innbytter, og 19-åringen avsluttet kampen med å sende et skudd i stolpen. Seieren burde som man forstår vært mye større, men uansett ble det nye tre poeng for Peter Bosz’ menn.

PEC Zwolle – Go Ahead Eagles 3-1:
Zwolle var sterkest i «IJsselderbyet» der ørnene ble redusert til ti mann. Etter en elendig start ser ting bedre ut nå for Zwolle, og i oktober har de tre seire og en uavgjort. Queensy Menig ga Zwolle ledelsen allerede i åpningsminuttet. Go Ahead Eagles kom fra en flaut nederlag i cupen mot Joden Boys i midtuka, men hodene holdt seg oppegående denne gang til tross for at de kom tidlig under. Rett før pause utlignet forsvarer Sander Fischer med en akrobatisk avslutning som endte i krysset. Mustafa Saymak ga Zwolle en ny ledelse med et flott langskudd ti minutter ut i andre omgang. Avgjørelsen kom i det 89. minutt da Fischer ble utvist etter å ha felt en spiller på vei mot mål like utenfor 16-meteren. Frisparket gikk direkte i nettmaskene fra Danny Holla. Go Ahead Eagles falt ned til nest sisteplass på tabellen, mens Zwolle ligger på midten etter den gode oktober-måneden.

Utrecht – NEC Nijmegen 1-1:
Hjemmelaget jaktet sin tredje strake seier og tok ledelsen ved Nacer Barazite, og hadde både stolpeskudd og bom på åpent mål i første omgang. Det straffet seg å ikke utnytte sjansene. NEC ble adskillig bedre etter pause og 17 år gamle Ferdi Kadioglu scoret et veldig flott mål for gjestene. Han ble med det lagets yngste målscorer i historien i Eredivisie, og berget et sterkt bortepoeng. NEC var nærmest seieren etter utligningen som kom etter 62 minutter.

Iraneren Reza Ghoochannejhad i Heerenveen scoret mot Feyenoord, hans femte scoring for sesongen. (Foto: Wikimedia Commons)

Feyenoord – Heerenveen 2-2:
Heerenveen har vært den positive overraskelsen i tetstriden i Eredivisie, og tok turen til De Kuip med ni strake kamper uten tap. Reza Ghoochannejhad ga også Heerenveen ledelsen helt i starten av kampen.

Feyenoord slo tilbake og både Nicolai Jørgensen og Dirk Kuyt hadde store sjanser før Jørgensen utlignet til 1-1 etter 25 minutter. Fem minutter før pause gikk Feyenoord opp til 2-1 ved Rick Karsdorp, som satte inn en retur etter en glimrende redning fra keeper Erwin Mulder på en straffe fra Kuyt. Arber Zeneli utlignet til 2-2 på et glimrende skudd fra 30 meter etter 60 minutter.

Feyenoord var nærmest seiersmål den siste halvtimen, men laget som startet med ni strake seire måtte innse at de fikk sin andre uavgjortkamp på rad.

ADO den Haag – AZ Alkmaar 0-1:
Innbytter Robert Mühren ble matchvinner i sluttminuttene for AZ som jaktet sin første seier siden slutten av september. AZ var det beste laget gjennom hele kampen, men målet satt langt inne.