Tottenham dominerte mot Crystal Palace

202

Det var duket for et London-derby av de få, Spurs mot Crystal Palace. Et oppgjør som har enorm historie bak seg. Tidlig 1900-tallet, under den industrielle revolusjon, ble en rekke fabriker flyttet fra sør, til nordlig deler av London. Flere titusener av arbeidsplasser gikk tapt og helt siden har de sosiale forskjellene blitt større og større.

Men det er ikke bare de sosiale forskjellene som er store i London, også måten de spiller fotball på. Tottenham dominerte 1.omgang og hadde flere farlige muligheter. Først med Alderweireld, som var nærme å score på corner, men det var ikke gjestene som skulle score det første målet.

Etter et massivt press fra hjemmelaget, klarer gjestene og rote det til. De har ballen og sentrer på egen halvdel, men klarer aldri å få ballen over midtbanen. Dette utnytter Zaha som sender ballen inn mot feltet. I et forsøk på å klarere, treffer ballen Vertonghen, som sender ballen i mål.

Vertene gikk inn i garderoben med en 1-0 ledelse, men den skulle ikke vare lenge.

Allerede i det 50.minutt, blir det ropt på hands i Palace-feltet, men dommeren holder hodet kaldt og gir ingenting. Fra TV2 sine bilder, ser det ut som dommeren gjør en riktig avgjørelse. 13 minutter senere, skulle fjorårets toppscorer til gjestene, sende bortefansen til himmels. Rose går nedover sidelinjen og sentrer til Chadli, som chipper ballen inn i feltet. I feltet er ingen andre enn Kane, som header ballen enkelt i krysset og utligner.

Kanskje den største Palace-sjansen, kom da det var igjen 20 minutter av ordinær tid. Zaha snapper opp ballen, etter et mislykket innlegg, som blir klarert og Zaha skyter. Ballen har en god rettning, men der er Lloris med en gigantredning.

6 minutter før ordniær tid, varter Spurs opp med kanskje årets mål. Delle Alli, får ballen av Eriksen og har en mann i rygg. Han velger å chippe ballen over motspilleren, fyrer av på volley og ballen går inn på vakkert vis.

I det 90.minutt avgjorde Chadli kampen. Han får ballen, drar seg løs fra motspilleren og skyter. Ballen går i lengste hjørnet og Palace-keeperen er sjanseløs.

Kampen ender 1-3, fortjent etter min mening og Tottenham er et steg nærmere Champions League. Crystal Palace derimot, fortsetter å rase nedover tabellen.