Bournemouth sikter mot opprykk

126

AFC Bournemouth vant kveldens kamp borte mot Brighton and Hove Albion, noe som gjør at de tar tre utrolig viktige poeng i kampen om opprykk til Premier League neste sesong.

Årets Championship er jevnere enn noen gang, før denne runden skilte det kun sju poeng mellom de sju første lagene, og ett poeng mellom de tre beste. Helt på topp før denne runden lå overraskelseslaget Bournemouth, det vil de også gjøre etter denne runden. Eddie Howes lag spilte fredag kveld borte mot et Brighton-lag som ser nedrykkspøkelse på svært nær avstand.

Første omgang gikk uten så alt for mye å skrive hjem om. Kampen luktet uavgjort i lang tid helt til Bournemouth fikk et frispark fra drøyt 20 meter etter 70 minutter. Franskmannen Yann Kermogant gjorde seg klar, og måket like greit ballen i lengste hjørne bak Brighton-keeper Stockdale. 1-0 til bortelaget.

I kjent stil kjørte Bournemouth på videre etter scoringen, og det fikk de betalt for da klubben toppscorer, Callum Wilson, ble satt opp en mot en med en Brighton-forsvarer, og etter to skuddfinter så fikk han skyte ballen enkelt imål. En strålende prestasjon. Med disse to flotte målene var det avgjort og Bournemouth kunne reise hjem med 2-0 og tre særdeles viktige poeng i kampen om opprykk.

Fotballnerd har en pågående større sak om lagets suksesstrener, den 37 år gamle Eddie Howe, som vil komme etter hvert. Mirakelmannen har tross sin unge alder tatt laget fra mulig nedrykk fra League Two til mulig opprykk til Premier League, og vil garantert få mange tilbud fra storklubber i månedene og årene som kommer.