Buffon og søppelbøttas saga fortsetter

398

Stakkars Gianluigi Buffon kommer ikke til å få rosiner i pølsa. Denne er sannsynligvis hans siste sesong, men den har ikke gått ifølge planen.

Som landslagskeeper opplevde Buffon Italias mørkeste natt på 50 år da Gli Azzurri tapte VM-kvalikk mot Sverige. Den omdiskuterte comebacken i privatlandskamp mot Argentina gikk knapt bedre, med to baklengs og liten betydning. En meningsløs fotnote i en ellers utmerket karriere.

Mesterliga: obsesjon og forbannelse

På klubbnivå har Buffon sine angrer også. Seks strake gull i Serie A er bra og alt, men to tap i Champions League finale på tre år er bitre piller å svelge. Spesielt for 1-3 og 1-4, henholdsvis mot Barcelona og Real, var uflatterende og ’urettferdige’ resultater. Målforskjell spiller jo ingen rolle i finaler men Juventus mener de fortjente mer. 40-åringen ville ikke legge opp uten en ekte avskjedsfest. Muligens en med Champions League trofé.

Prosjekten var nesten ødelagt allerede i Torino for to uker siden. Real Madrid ydmyket Juve 3-0 og Buffon sin siste hurra så nesten over ut.
Derimot spilte Juve en vanvittig kamp på Santiago Bernabeu og ledet 3-0 da Real fikk en kontroversiell straffe i overtid.
Buffon mistet hodet og kjeftet voldsomt på dommer Michael Olvier, som kunne bare vise ham det røde. Cristiano Ronaldo banket ballen forbi Szczesny; 1-3 og Juventus var ute igjen.

- Annonse -

Dommer eller søppelmann?

Snuoperasjonen og Mesterligaen var over, men Buffon var langt fra ferdig med dommeren.
«Han har en søppelbøtte i brystet, ikke en hjerte! Han knuste vår drøm med en tvilsom avgjørelse – sa keeperen til italiensk TV – Hvis du ikke har ryggraden til å være ute på banen på et stadion som dette, kan du sitte på tribunen med din kone, dine barn og drikke brus og spise potetgull».

Sterke ord som Buffon fortsatt står for.
«Jeg kunne ha uttrykket meg på en roligere måte men jeg hevder at det jeg sa var fornuftig – påsto han senere – La meg forsvare mine lagkamerater og våre 5000 supporterne som reiste til Madrid».

Kahn var ikke imponert

En annen Oliver er jo ikke enig med Buffon: Oliver Kahn, den legendariske tyske keeperen.

«Hadde han lagt opp tidligere, ville han unngått skuffelsen mot Sverige og mot Real Madrid. Derimot vil han oppnå nye rekorder og endelig vinne Mesterligaen.– kommenterte Kahn i en intervju på Bild – Jeg anbefaler Buffon å gå av nå. Han vant VM, han var verdens beste keeper. Dette er det som teller, ikke et rødt kort mot Real eller den manglende Champions League».

Kahn selv vet en ting og to om skuffelser. Hans gedigne tabbe kostet Tyskland VM-gull i 2002 og han var i Bayerns bur da Manchester United klarte den historiske comebacken med Sheringham og Solskjærs overtidsmål i 1999 CL-finale.
Han la opp i 2008 og han var bare ett år yngre enn Buffon er nå.
«Jeg kunne fortsette to eller tre år til, men hvorfor? – spurte han retorisk – Også Lahm valgte rett. Det gjør vondt når man ikke skjønner det rette øyeblikket til å avslutte karrieren».

Trusler og kritikker

Noen overivrige supportere overdrevet. Dommerens kone fikk trusler på sosiale medier for hun postet gamle bilder på Madrid og Santiago Bernabeu. Konspirasjonister og idioter kan la sjansen gå og saken har nå gått fra «vanlig» fans-hysteri til lovbrudd.

Fotballverde, som var ganske sympatetisk med Buffon i begynnelse, har da kritisert keeperen for en forståelig men farlig og uforsiktig uttalense.
Italiensk dommersjef Marcello Nicchi mener at «det går ikke an å true eller fornærme
en dommer før, under eller etter kampen».

Til og med tidligere lagkamerat og Juve-legend Alessandro Del Piero var misfornøyd med Buffon sine ord.
«Gigi var fantastisk da han snakket om lagets hjerte, men jeg kunne ikke fatte det han sa om dommeren – sa Juventus’ eks-kaptein – Jeg håper han skal ombestemme seg og uttrykke seg annerledes om noen dager».
Dette har vel ikke skjedd ennå.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -