Bundesliga vil følge etter Premier League-og stenge overgangsvinduet før sesongstart

167

Den tyske Bundesliga er ikke i tvil. Vil mest sannsynligvis følge etter Premier League og stenge overgangsvinduet i Bundesliga en uke før sesongstart.

Reinhard Rauball, som er sjef for den tyske ligaforeningen (DFL), har foreslått at overgangsvinduet skal lukkes før sesongen starter i Bundesligaen 1 &  2. De 36 klubben i de to øverste divisjonene skal stemme over forslaget på DFLs årsmøte før som avholde like før Jul.

Forrige uke vedtok klubbene i England at overgangsvinduet neste sommer skal stenges før sesongstart. Vedtaket ble møtt med anerkjennelse over store deler av Europa. Rauball håper at de tyske klubbene beslutter å gjøre som de engelske.

Sesongen i tysk fotball starter omtrent midt i august, men overgangsvinduet forblir åpent ut måneden. Det kan fort føre til at det blir diverse uavklarte situasjoner, rundt de forskjellige klubben.

- Annonse -

– I år var det mye fram og tilbake, og slik kan det ikke være. Vi må sette en stopper for det, sier Rauball til Sport Bild.

– Jeg vil foreslå for styret på det kommende årsmøtet like før Jul, at vi korter ned  overgangsvinduet, og om flertallet av klubber går inn for det, kan vi lukke vinduet tidligere.

Flere i Tyskland ønsker nemlig at vinduet skal lukkes før sesongen starter. Men det må jo også skje i resten av Europa. Slik at spillere ikke kan bli hentet og kjøpt.

–  Vi må harmonisere vinduet for de ulike europeiske landene, sier Bayern München-formann Karl-Heinz Rummenigge.

Hva tenker dere om å stenge overgangsvinduet uke før sesongstart?

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -