Avd. 6: Analyser/fakta 20.runde: Topp 3 vant sine kamper

324

Topp 3 vant sine kamper: Mjølner vant 3-0 over Skjetten, Senja vant 3-0 over Lillestrøm 2, mens Harstad vant 1-0 borte mot Salangen.

Skjervøy vant bunnoppgjørte mot Alta 2 med 5-0 og kom seg over nedrykksstreken.

Salangen sliter i bunnen etter nok et tap og har 9 poeng opp til sikker plass når det gjenstår 6 runder og 18 poeng å kjempe om. Alta 2 og Fu/Vo må vinne flere av sine kamper for å unngå nedrykk, i likhet med Tromsø 2, alle ligger under streken.

Tromsø 2 møter Salangen i neste serierunde, en typisk 6-poengskamp. Fu/Vo møter topplaget Senja til kamp, mens Alta 2 møter Fløya i Alta. Skjervøy tar turen til Lillestrøm, mange spennende oppgjør i neste runde i bunnen av tabellen.

Resultater 20.serierunde:

9/9: Fløya – Lørenskog 1-1

bortelagets spiller, Lars Følstad, har følgende analyse å by på: – Det utviklet seg til å bli en krigekamp, men vi hindrer Fløya i å skape målsjanser. Har full kontroll etter vår scoring, men klarer ikke å drepe kampen og mister 2 poeng pga en dommerfeil på slutten, avslutter Følstad til fotballnerd.no

9/9: Skedsmo – Funnefoss/Vormsund 2-1

Fu/Vo sliter og ligger under nedrykksstreken etter nok et tap. Bortelagets spiller, Otto-Alexander Dahl, kommer med følgende analyse av kampen: – Det ble som vanlig en jevn kamp mellom Skedsmo og FUVO, begge lag har slitt med poengfangsten de siste ukene, så det var en viktig kamp for begge lag. Kampen startet jevnt, og det skapes ikke mange sjanser i første omgang, og de få sjansene som kommer, er som oftest feil fra motstander, dette gjelder fra begge lag. Skedsmo tar ledelsen etter 30 min, etter ett frispark som kommer etter et balltap på midtbanen. Godt slått frispark som keeper redder, men Skedsmo er først på ballen, og setter den nærmest i åpent mål!! Jevnspilt første omgang, ender med 1-0 ledelse til Skedsmo. Begge lag foretar ett spillerbytte hver i pausen, med et lite spillemessig overtak til oss, i starten av 2. omg, uten at vi klarer å skape så veldig mange sjanser. Føler vi har god kontroll på dem, og i det 76.min bryter jeg ballen på egen halvdel, og setter fart gjennom midtbanen til Skedsmo, der jeg spiller vegg med Kim, og så skyter jeg ballen ned i hjørnet. Føler vi har god kontroll på matchen og jakter ledermålet. Men etter 80 min slår Skedsmo et innlegg fra sin høyre side, og inn i feltet, der det oppstår en situasjon og dommeren velger å peke på straffemerket. Og det blir 2-1. De siste minuttene flytter vi opp flere spillere, uten at vi skaper noen store sjanser. Og helt på slutten kunne Skedsmo ha scoret men Rønningen redder. Og kampen ender 2-1.

Oppsummering: Syns vi gjør en bra kamp! Der vi har et spillemessig overtak på Skedsmo sett under ett. Men vi slipper inn for enkle mål, og sliter litt på den siste tredjedelen. Er selvfølgelig moro å score mål, men det hjelper så lite når vi ikke klarer å få noen poeng ut av det. Nå må vi bare brette opp ermene og stå på videre, og se frem til ny kamp til helgen mot Senja, avslutter Dahl til fotballnerd.no

9/9: Salangen – Harstad 0-1

matchvinner for Harstad, Thomas Skoglund Winstad, fant nettmaskene i det 74.min

10/9: Senja – Lillestrøm 2 3-0

Markus Johnsgård fant nettmaskene to ganger, mens Martin Larsen Traasdahl scoret et mål for hjemmelaget. Senja jager Mjølner i kampen om opprykk og ligger fortsatt 7 poeng bak serielederen, mens Senja har 6 poengs forsprang på Harstad, som ligger på 3.plass.

10/9: Skjervøy – Alta 2 5-0

bunnoppgjøret endte med en solid 5-0 seier for Skjervøy, og laget krabbet over nedrykksstreken med 22 poeng, 2 poengs forsprang på Tromsø 2.

10/9: Mjølner – Skjetten 3-0

bortelagets spiller, Robin Daly, fikk direkte rødt kort i det 89.min. Mjølner har fortsatt en 7 poengs forsprang på Senja når det gjenstår 6 serierunder.

11/9: Sortland – Tromsø 2 2-0

forrige oppgjør endte 2-2 i Tromsø i slutten av mai måned