Avd. 6: Analyser/fakta 23.runde: Alta 2 rykker ned – tapte 2-4 for Sortland

437

Sortland kunne dra hjem fra Alta med 3 poeng i kofferten, og dermed må Alta 2 ta den tunge veien ned til 4.div. Fu/Vo spilte 0-0 hjemme mot LSK 2, dermed kunne Skjervøy ta plassen på rett side av nedrykksstreken da laget vant borte mot Skjetten.

Mjølner en kun èn seier unna et opprykk til PostNord-ligaen, etter at laget tok en ny seier, nå borte mot Lørenskog. Senja vant også sin kamp, men det skiller fortsatt 8 poeng mellom lagene og det er 9 poeng som skal kjempes om. Dette klarer nok Mjølner!

Resultater 23.serierunde:

- Annonse -

29/9: Fløya – Salangen 4-2

Fløya fikk innkassert sin andre hjemmeseier i sin tolvte hjemmekamp for sesongen og tok et stort steg bort fra nedrykksstriden. Salangen er fortapt og klar for 4.div fra neste sesong.

less også: Avd. 2: Analyser/fakta 23.runde: Flisa og Raufoss 2 rykker ned; fortsatt spenning i toppen!

30/9: Harstad – Senja 1-2

Senja måtte vinne for å ha et håp om å ta igjen Mjølner i toppen av tabellen, og laget innfridde med 2-1 seier i Harstad. Men Mjølner vant sin kamp borte mot Lørenskog og leder fortsatt med 8 poeng når det gjenstår 3 kamper og 9 poeng å kjempe om. Så det går mot opprykk for Mjølner – det må et totalhavari for Narvik-laget hvis dette skal gå galt. Da må laget tape alle sine kamper, evt. to tap og en uavgjort, mens Senja må uansett vinne sine siste tre kamper. Christer Johnsgård scoret sitt 14.mål for sesongen.

Christer Johnsgård hos Senja gir oss følgende kampanalyse: – En kamp som bølget frem og tilbake, lagene hadde hver sine perioder i kampen. Fikk et nydelig innlegg som jeg headet i mål, avslutter Johnsgård til fotballnerd.no

30/9: Tromsø 2 – Skedsmo 1-0

bunnlaget Tromsø 2 vant en viktig seier for å ha et håp om fornyet kontrakt, og har nå 4 poeng opp til sikker plass der Skjervøy ligger. Matchvinner var Gharib Osman Gerkondani i det 69.min.

bortelagets spiller, Edmir Asani, har gitt oss følgende kampanalyse: – Vi var litt heldig som gikk til pause med 0-0. De hadde ball og hindret oss i å spille spillet vårt i hele 1 omg.

2 omg var bedre fra vår side, men ikke på det nivået vi ønsker og vet vi kan dessverre. De fikk ett vanvittig billig straffespark i 2 omg som avgjorde matchen. Tromsø vant fortjent totalsett, avslutter Asani til fotballnerd.no

les også: Avd. 1: Analyser/fakta 23.runde: Drøbak-Frogn lever fortsatt i håpet om ny kontrakt!

1/10: Alta 2 – Sortland 2-4

Alta 2 er klar for 4.div etter 2-4 tapet hjemme for Sortland.

1/10: Skjetten – Skjervøy 1-3

Skjervøy vant en meget viktig seier som tok laget over nedrykksstreken igjen siden Fu/Vo bare klarte uavgjort hjemme mot Lillestrøm 2. Nå er det Skjervøy som har overtaket og kan avgjøre dette selv med fokus på fornyet kontrakt i Norsk Tipping-ligaen.

les også: Avd. 3: Analyser/fakta 23.runde: Bryne 2 nærmer seg 4.div spill, tapte 3-4 for Pors

1/10: Lørenskog – Mjølner 1-3

Mjølner er kun èn seier unna å vinne avdelingen og dermed rykke opp til PostNord-ligaen. Mjølner er fortsatt ubeseiret på bortebane med 10-2-0. Laget har kun èn bortekamp igjen for å opprettholde denne statistikken, og det med Sortland som motstander. Mjølner vil med seier i hjemmekampen mot Fløya, feire sitt opprykk foran sine supportere. Mjølner scoret forøvrig kun et mål selv i denne kampen, siden hjemmelagets kaptein, Mats Solberg, scoret to (!) selvmål.

2/10: Funnefoss/Vormsund – Lillestrøm 2 0-0

hjemmelaget burde/måtte vinne kampen mot LSK 2 for å unngå at Skjervøy tok plassen over streken, men laget klarte «bare» 0-0 hjemme. Det betyr at det er to poeng opp til Skjervøy siden Skjervøy vant sin bortekamp mot Skjetten.

her følger et kampreferat fra nesinfo.no ført i pennen av Morten Heiberg: – FUVO vant de to første cupfinalene av totalt seks, men fikk det som forventet tøft mot et godt LSK2-lag. Etter å ha spart alle spillere med førstelagserfaring i de tre siste kampene valgte LSK å sende fem spillere med Eliteserieerfaring til Funnefoss stadion og møtet med Akershus-kollega FUVO. 

Nesbuene spilte en god 1. omgang og vant sjansestatistikken med 5-1. Gang på gang parkerte Kim Brenna forsvaret og gang på gang kom han til gode målsjanser.

Defensivt var FUVO solide og holdt bortelaget på behørig avstand. 

I 2. omgang tok LSK 2 mer over banespillet og presset FUVO på defensiven. Et par-tre ganger kom bortelaget til gode skuddforsøk, men Petter Rønningen var på hugget og fikk slått til corner.

FUVO fikk en siste sjanse ved Kim Brenna like før slutt, men keeper fikk slått til corner. Alt i alt en meget god krigekamp av FUVO mot et godt LSK 2-lag som ikke turte å bytte en eneste spiller. 

Det gjenstår nå tre kamper, mot henholdsvis Alta 2 (h), Skjetten (b) og Harstad (h), og FUVO må sannsynligvis vinne alle tre kampene. Skjervøy ligger to poeng foran FUVO og har følgende motstandere igjen: Harstad (h), Tromsø 2 (b) og Lørenskog (h). Fløya har fem poeng mer enn FUVO og mye bedre målforskjell og trenger kun en seier for å være sikker, sitat slutt

Tabellen:

 1. Mjølner, 56p
 2. Senja, 48p
 3. Harstad, 38p
 4. Skjetten, 36p
 5. Sortland, 36p
 6. Lørenskog, 35p
 7. Skedsmo, 34p
 8. Fløya, 31p
 9. LSK 2, 31p
 10. Skjervøy, 28p
 11. Fu/Vo, 26p
 12. Tromsø 2, 24p
 13. Alta 2, 18p
 14. Salangen, 14p

Toppscorere:

Kim-Andrè Brenna, Fu/Vo, 16 mål

Christer Johnsgård, Senja, 14 mål

les også: Avd. 6: Analyser/fakta 22.runde: Salangen rykker ned; Fu/Vo med ny viktig seier

Kamper 24.serierunde:

7/10: Lillestrøm 2 – Skjetten

7/10: Skjervøy – Harstad

7/10: Salangen – Sortland

7/10: Mjølner – Fløya

7/10: Funnefoss/Vormsund – Alta 2

7/10: Skedsmo – Lørenskog

9/10: Senja – Tromsø 2

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -