Bundesliga-trener kan miste jobben etter kritikk mot sportslig ledelse

207
Oliver Glasner. Bilde: Steindy, Wikimedia.

Etter å ha kritisert klubbens overgangspolitikk, kan Oliver Glasners tid i VfL Wolfsburg gå mot slutten.

Oliver Glasner var tydelig misfornøyd på pressekonferansen før Wolfsburgs kamp mot Hoffenheim. Treneren kritiserte overgangspolitikken og med dette klubbens sportssjef Jörg Schmadtke.

– Jeg mener bare at vi ikke klarte å oppnå våre mål når det gjelder offensive overganger. Det er synd, vi har snakket om dette i månedsvis. Det har jeg påpekt, siden vi har snakket om at vi scorer få mål, sa østerrikeren.

Sliter med å score mål

Av offensive spillere har Wolfsburg hentet Maximilian Philipp og talentet Bartosz Bialek. For Glasner, som ønsket seg «en kjapp spiller som går på dype løp», var dette ikke nok.

- Annonse -

I Bundesliga er Wolfsburg fortsatt ubeseiret etter seks runder, men har spilt uavgjort fem ganger. Laget har scoret kun fem mål. I Europa League er Wolfsburg ute etter 1-2 tap mot AEK Athen i playoff-kampen.

Glasner har stabilisert laget defensivt siden han ble Wolfsburgs hovedtrener i fjor sommer. Offensivt, derimot, har Wolfsburg slitt med 46-åringen ved sidelinjen.

Konflikt mellom trener og sportssjef

Glasner selv påpeker at dette ikke utelukkende skyldes fraværet av sin ønskede spillertype. Samtidig ønsker han ikke å gå tilbake på kritikken mot klubbens sportslige ledelse.

– Det får være opp til dere å tolke dette, svarte han da han ble spurt om uttalelsen er å forstå som at det er konflikt mellom Glasner, Schmadtke og sportsdirektøren Marcel Schäfer.

Den vanligvis godt informerte kicker-journalisten Thomas Hiete skriver at Glasner nå ser ut til å miste jobben. Ifølge Hiete har kommunikasjonen og samarbeidet mellom treneren og sportsdirektøren vært dårlig en stund. Søndagens kamp mot Hoffenheim kan dermed være Glasners siste som Wolfsburg-trener.

I så fall er Glasner ikke den første treneren som forlater klubben på grunn av samarbeidsproblemer med Schmadtke. Østerrikerens forgjenger, Bruno Labbadia, ønsket ikke å fornye kontrakten på grunn av dårlig samarbeid med sportssjefen.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -