Burnley rotet bort tomålsledelse

98
Turf Moor. Foto: Wikimedia

Burnley ledet 2-0 hjemme mot West Bromwich, og så ut til å ha full kontroll. Det var helt til Tony Pulis’s lag scoret på det Tony Pulis’ lag gjør best, nemlig på dødballer.

Burnley har etter hvert begynt å imponere folk i Premier League med deres offensive spill. Danny Ings var linket mye bort i januarvinduet, men valgte å bli i Burnley. Det er nok supporterne på Turf Moor fornøyd med. Det tok ikke lang tid før Ings skulle sette preg på kampen mot West Brom, når han nydelig satte opp Ashley Barnes med et spark bakover i feltet. Barnes stod klar, og headet ballen flott i mål. Burnley hadde dermed tatt ledelsen etter bare 11 minutter.

Denne ledelsen doblet de drøyt 20 minutter senere. Trippier og Boyd kombinerte på høyresiden, og sistnevnte slo et nydelig innlegg inn mot Ings som stod på straffemerket og styret inn en nydelig heading i nærmeste hjørnet. Utagbart for Ben Foster i West Bromwich-målet.

2-0 så ut til å være en sikker ledelse, og bortelaget hadde svært lite å bidra med. På overtid i første omgang fikk Pulis sitt corner, og da er det alltid farlig. Chris Brunt fikk stange ballen i mål fra kloss hold, og lagene gikk til pause med 2-1. Kan stilles spørsmålstegn ved både markeringsjobben i Burnley-forsvaret og Tom Heatons feltarbeid, som ble stående på streken.

Det ble han også i andre omgang da Burnley fikk corner i det 67. minutt. En av sesongens store flopper, Brown Ideye, fikk gå opp alene, og heade ballen enkelt i mål. 2-2. Også denne gangen ble Heaton stående på streken.

West Bromwich var nærmest å avgjøre kampen på slutten da Saido Berahino fikk en kjempesjanse, men denne gangen vartet Heaton opp med en kanonredning, og reddet sitt lag. Kampen endte 2-2, noe som bortelaget helt klart er mest fornøyd med. Burnley burde avgjort kampen i første omgang, mens West Brom var ganske bleke hele kampen i gjennom, bortsett fra på dødball. Det er i andre hjemmekamp på rad Burnley roter bort en 2-0-ledelsen. Sist tapte de til slutt 2-3 for Crystal Palace. Så sånn sett har de hatt en viss fremgang.

Sean Dyce vil nok også klage på dommer Mike Dean etter kampen, da Burnley ble snytt for en soleklar straffe rett før slutt da McAuley handset og stoppet et innlegg inn i feltet.

1-0 Asley Barnes (11′)

2-0 Danny Ings (32′)

2-1 Chris Brunt (45′)

2-2 Brown Ideye (67′)