Der Klassiker ble mer spennende enn ventet – les reaksjoner før kampen

145

Etter at Bayern München tapte 1-2 hjemme mot 1. FSV Mainz 05 onsdag, samtidig som Borussia Dortmund vant 2-0 borte mot Darmstadt, er avstanden mellom de to lagene plutselig bare fem poeng. Det betyr at lørdagens «Der klassiker» kan gi en innspurt av sesongen som få hadde sett for seg.

Borussia Dortmund har levert mesterform denne sesongen, men det har hjulpet lite ettersom Bayern har vært helt suverene. Stort sett har luka mellom lagene vært åtte poeng siden Bayern maltrakterte sine gule rivaler 5-1 i München i høst. Bayern har tidligere i sesongen kun tapt en kamp og spilt to uavgjort.

Dortmund på sin side har tre uavgjort og tre tap. De har tatt så mange poeng som et lag på andreplass så sent i sesongen aldri har klart tidligere. Det har likevel sett ut til at de to plassene på tabellen var satt – da de to har vært totalt suverene i ligaen denne sesongen – og med et klart skille mellom dem.

Men skulle Dortmund vinne på Westfalenstadion lørdag ettermiddag, vil de være bare to poeng bak Bayern. Og da er det utvilsomt Bayern som har mest å tape i innspurten av sesongen. Det kan med andre ord bli den thrilleravslutningen som Bundesliga har savnet på en del år – og som ligaen også har blitt kritisert for.

- Annonse -

Men først skal kampen spilles. Det vi kan slå fast er at uansett utfall, hjemmeseier, uavgjort eller borteseier, vil det ikke være noen stor bombe.

Dette er noen av reaksjonene i Tyskland før kampen:

Arturo Vidal (midtbanespiller Bayern): «Vi vet at det kommer til å bli vanskelig å vinne ligaen fordi det er noen veldig gode lag som spiller veldig defensivt mot oss. Men vi er overbevist om at vi kan vinne våre kommende kamper. Det kommer til å bli tøft mot Dortmund fordi de har et veldig godt lag. De er et lag som angriper og er veldig hurtige. Det kommer til å bli en god kamp
Robert Lewandowski (spiss Bayern, tidligere Dortmund-spiller): «Det er en veldig viktig kamp. Hvis vi klarer å vinne vil vi være åtte poeng foran igjen, hvis vi taper, blir det veldig tett.»
Thomas Müller (angriper Bayern): «Jeg ser bare fram til kampen på lørdag»

Mats Hummels (midtstopper og kaptein for Dortmund, gikk ungdomsårene i Bayern): «Vi har en fantastisk mulighet lørdag til å virkelig lage spenning i toppen av tabellen. For å klare det, vet vi at vi må vinne. Men vi er i god form, vi spiller hjemme og vi kommer til å gi alt for å klare det. Vi er alle virkelig klar for denne kampen. Jeg tror det er selvsagt.»

Julian Weigl (midtbanespiller Dortmund): «Jeg ser virkelig fram til kampen. Som tidligere 1860 München-spiller er det omtrent som et personlig derby for meg. Vi ser fram til at de kommer til vår hjemmebane og vi ønsker å sende dem tomhendte hjem.»

Thomas Tuchel (trener Dortmund): «Vi har en situasjon der vi kan komme veldig nær dem. Vi har jobbet hardt for å komme i en slik situasjon og forhåpentligvis kan vi klare det.»

Pep Guardiola (trener Bayern): «Vi kan ikke stoppe Aubameyang en-mot-en. Vi må spille som et lag. Vi får se hva som skjer.»

Hans-Joachim Watzke (direktør Dortmund): «Dette er kanskje den viktigste kampen i tysk fotball. Det kommer til å bli en ny helt spesiell atmosfære på Signal Iduna Park og det blir fantastisk. Det skjer bare to ganger i året, mot Bayern og i derbykampene mot Schalke.»

Joachim Löw (Tysklands landslagssjef): «Bundesliga kan bli virkelig spennende etter denne helga om Dortmund vinner».

Ottmar Hitzfeldt (tidligere trener for begge lagene): «For meg er Bayern fortsatt favoritten fordi de er et utrolig stabilt lag på måten de spiller på og dominerer kampene. Men å få noe fra Dortmund er aldri lett. I en kamp mellom to topplag som dette, er det som regel de små detaljene som utgjør forskjellen, og jeg tror ikke det blir noen forskjell denne helga.»

Julian Draxler (Wolfsburg-spiller, tidligere Schalke): «Det vil definitivt være fantastisk for Bundesliga om Dortmund vinner kampen. Da blir det virkelig spenning igjen i toppen. Jeg ser fram til kampen og kommer definitivt til å se den. Jeg kommer ikke til å krysse fingrene for noen av lagene, jeg ønsker bare å se en god kamp. Ja, selvsagt vil det være artig med spenning i toppen igjen, men hvis Bayern vinner så blir også tittelen deres, og da har de fortjent det.»

André Schürle (Wolfsburg-spiller): «Begge lagene er fantastiske. Hvis du så hvordan Bayern spilte mot Juventus og mot oss, er de det beste laget i verden for øyeblikket. Men Dortmund kan gjøre det vanskelig for dem. Jeg tror det blir en fantastisk kamp som jeg ser fram til å se.»

Bruno Labbadia (trener Hamburger SV): «Dette er de to lagene som har vært i spissen for tysk fotball med høy klasse de siste årene. Bayern har vært langt foran Dortmund, men Dortmund er i en veldig god rytme. Jeg tror det blir en veldig spennende kamp, ikke bare for de som ser på i Tyskland men rundt om i hele verden. De er to fantastiske fotballag.»

NB! Fra Dortmund sies det at de enkelt kunne solgt 200.000 flere billetter til kampen – på det største stadionet i Tyskland.

Kilde: bundesliga.com

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -