Kjelsrud Johansen: – Vi går for medalje

503

(Foto: NRK)

Kjelsrud Johansen: – Vi går for medalje

Henrik Kjelsrud Johansen spilte i fjor for Fredrikstad i OBOS-ligaen, men har nå returnert til Odd og er klar for å etablere seg i Tippeligaen. Spissen har tidligere spilt for Raufoss, Lillestrøm, Haugesund og nevnte Fredrikstad. Nå kjemper han om en fast plass i et medaljejagende Odd-lag. Olivier Occéan er mannen å passere, og Kjelsrud Johansen har troen på at han vil klare det.

 – Absolutt. Både jeg og han har hatt en god oppkjøring. Han er en veldig god spiller med mye rutine. Vi er ganske like, men har også forskjellige kvaliteter. Derfor tror jeg vi kan utfylle hverandre godt. Jeg har troen på mange muligheter.

– Vi går for medalje, svarer Kjelsrud på spørsmål om Odds målsetting i år.

- Annonse -

Hvordan synes du Odd har sett ut i treningskampene?

– Det er farlig å legge for mye i treningskampene, men vi har spilt bra. Vi har møtt en del gode lag, og det ser bra ut på trening.

– Jeg gleder meg til å spille i Europaligaen. Vi må ta kamp for kamp. Det hadde vært fantastisk å oppleve noe ala Dortmund-kampen i fjor, sier Kjelsrud angående årets Europaliga.

Kjelsrud Johansen var en skadeplaget mann i 2015. I år har han ikke gjort mye annerledes, men Odds treningshverdag hjelper han i en større grad.

– Jeg føler jeg har god kontroll på kroppen min. Treningene i Odd er litt annerledes. Vi trenger enten tøft eller rolig. I Fredrikstad trente vi tøft nesten hele tiden, og da ble kroppen min sliten.

Hva er målet for fremtiden? Vil du til utlandet?

 – Så klart. Det ville vært løgn om jeg sa noe annet. Jeg ønsker å komme meg ut en vakker dag, og kanskje få muligheten på A-landslaget. Men akkurat nå er målet å etablere seg som en god spiss i Tippeligaen.

Har FFK-oppholdet gjort noe med karrieren din videre?

 – Absolutt. Det ble jo en tøff sesong på mange måter, men jeg fikk mye tillit og mye spilltid under både Håkon (Wibe Lund) og Arne (Erlandsen).

– Jeg ble veldig glad i byen og klubben, og jeg har mange venner fra Fredrikstad.

– Det hadde blitt en dempet feiring mot Fredrikstad, svarer spissen på spørsmål om et eventuelt oppgjør mellom klubbene.

5 kjappe med Henrik Kjelsrud Johansen:

 Beste motspiller?

– Vegard Forren (Molde)

Beste medspiller:

Oliver Berg (Odd)

 Norsk toppfotballs mest undervurderte:

Mathias Moström (Molde)

 Norsk toppfotballs mest overvurderte:

Kommer ikke på noen nå

 Største talent i norsk fotball:

-Rafik Zekhnini

-Han får sitt store gjennombrudd i år. Zekhnini har et steg og et rykk jeg aldri har sett før, avslutter Kjelsrud Johansen.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -