Innbytter Jørgensen sørget for poengdeling i Skien

103
Innbytter Filip Jørgensen sørget for ett poeng til Odd på overtid av oppgjøret. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

(Odd – Sarpsborg 08 1-1) Sarpsborg 08 holdt lenge i sitt lave press, men på overtid så utligner Odd fortjent ved innbytter Filip Jørgensen.

Det var ikke noe storspill i første omgang i Skien. To lag med lavt press og manglende bevegelser foran ballfører. Når også balltempo var lavt så ble det heller ikke de helt store sjansene før Ole Jørgen Halvorsen finner Jonathan Lindseth etter 27 minutter. Lindseth klarer på akrobatisk vis og brassesparke ballen inn i mål bak Odd-keeper Sondre Rossbach.

Kampen åpner seg litt etter scoringen, og det ser ut til at Sarpsborg 08 får litt mer selvtillit. De setter også sitt press litt høyere i banen, noe som gir Odd litt mer rom og spille i. Odd får en brukbar mulighet på overtid av første omgang. Sander Svendsen får rettvendt seg litt utenfor 16-meteren, men skuddet går til side for mål.

– Vi sliter med å bryte ned et kompakt Sarpsborg 08-lag. Vi har altfor lavt balltempo, og vi er litt for upresise i de avgjørende pasningene, sier Rossbach til Fotballnerd.no

Odd tar mer over etter pause

Etter pause så justerer Odd presset sitt og presser litt høyere i banen, men det er noe halvhjertet, og Sarpsborg 08 ligger fint i forsvar. Odd sliter med å finne mellomrom og utnytter ikke bredden.

Etter 60 minutter får Odd sin første avslutning på mål. Sander Svendsen blir funnet i mellomrommet. Han trekker innover i banen og får fyrt av et hardt skudd som Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen så vidt får fingertuppene på.

Tobias Lauritsen får en stor sjanse etter en sjelden feil i Sarpsborg 08-forsvaret etter 74 minutter. Bjørn Inge Utvik header ballen mot eget mål, og Lauritsen snapper opp ballen. Sarpsborg 08-keeper Kristiansen er fort ute, og skuddet går rett på keeper.

Sarpsborg 08 kommer på en sjelden kontring minuttet senere. Lindseth slipper ballen i perfekt øyeblikk til Ibrahima Koné, men Rossback er med på notene, og parerer skuddet flott med benet.

Hjemmelaget får en dobbeltsjanse etter 80 minutter. Odin Bjørtuft finner Bakenga på bakre stolpe som får to sjanser. Det første skuddet går rett på Sarpsborg 08-keeper Kristiansen, han må gi retur og Bakenga bør sette mulighet nummer to. Istedenfor så går også det skuddet rett i klypene til en god sisteskanse hos Sarpsborg 08.

Nå har Odd fullstendig dominans og Sarpsborg 08 har mer enn nok med å forsvare seg. Bortelaget får noen kontringsmuligheter, men de er halvhjertede og de kommer ikke etter med nok spillere.

Til slutt så må utligningen komme. Sarpsborg 08 blir veldig dype, og etter klabb og babb i feltet så er det til slutt innbytter Filip Jørgensen som får ballen. Han setter den perfekt i lengste hjørnet.

– Det er utrolig godt når vi får 1-1 på slutten. Det føltes nesten som å vinne ett poeng. Alt i alt så er det helt ok med ett poeng på en dårlig dag for oss, sier Rossbach til Fotballnerd.no

Sarpsborg 08 får siste mulighet i kampen. Frispark rett utenfor 16-meteren, men Joachim Soltvedt skyter over. Dermed ender kampen 1-1 i Skien.

– Vi har hver vår omgang og det oppleves veldig bittert når vi slipper inn mål så sent, sier målscorer Jonathan Lindseth til Fotballnerd.no