By-derby i Barcelona ender komfortabelt 5-0

162

Lokaloppgjør, by-derby, kamper med ekstra intensitet og spenning. Barcelona tar i mot lillebror i byen, Espanyol i viktig kamp i serieavslutningen. For hjemmelaget så var denne kampen mer enn prestisje og by-derby. Den var en kamp som måtte vinnes i en utrolig jevn serieavslutning. Tap av poeng her ville betydd tap av ligatrofeet. For Espanyol var det mer prestisje, da de sikret la liga plassen sist uke.

FC Barcelona – RCD Espanyol 5-0. Scoringer: Messi(8), Suarez (51,61), Rafinha (74), Neymar (82)

Estadio Camp Nou, søndag 8/5 kl. 17.00
Dommer: Jesus Gil Manzano
Lagene:
Barcelona: Ter Stegen – Alves, Piquet, Mascherano, Alba (Mathieu) – Raktic(Rafinha), Busquets, Iniesta(Arda) – Messi, Suarez, Neymar

Espanyol: Lopez – Lopez, Roque, Duarte, Alvarez – Sanchez, Cañas, Diop – Hernan, Caicedo, Asensio

Barcelona tok komandoen i kampen fra start og det var en klar dominans hele første omgang. Etter 8 minutter ble det gitt et frispark i perfekt posisjon for Messi, drøye 20 meter. Messi stiller inn siktet og setter ballen nesten i krysset. Lopez er nesten på den, men den er for godt plassert til at han rekker den. Rett etter får målscorer Messi et gult kort for holding i trøya. Barcelona får annulert en scoring ved Raktic for offside. Vi fikk aldri se repitisjonen i riktig vinkel for å se om det var korrekt eller ikke. Det ligger en back igjen på siden som er langt inne. I minuttene etter så ble Messi felt og trolig snytt for et straffespark. Kommentatorene og TV-studioet var klare på at det var straffe. Espanyol hadde en brukbar sjanse på en heading på et frispark fra venstre. Det ble gitt ut 5 gule kort i første omgang. Messi er nevnt, resten til Espanyol-spillere. De kommer pga. at de er for sent inne i taklinger.

Andre omgang startet omtrent som den første. Hjemmelaget tar kommandoen og allerede etter 6 minutter scorer Suarez, prakfullt assistert av Messi. 10 minutter senere er det klart for 3-0. Suarez igjen, denne gangen på en flott heading etter en corner. Etter drøye 70 minutter kommer Rafinha inn for Raktic. Rafinha får en gavepakke fra keeper Lopez og setter inn 4-0 på sin første ballberøring. 5-0 kommer etter at Suarez lurer offsidefella (de ligger en stopper igjen i midten), blir flott spilt gjennom av Alves. Suarez legger perfekt inn til Neymar som enkelt kan fastsette sluttresultatet til 5-0.

Dette var en kamp Barcelona dominerte hele veien igjennom. Nå gjenstår det kun en kamp som må vinnes i ligaen, og det er mot Granada borte om en uke. Suarez befestet sin posisjon som toppscorer, selv om Ronaldo også scoret 2 i dag.