Chemnitz-kapteinen har fått sparken på grunn av nærhet til høyreradikale

197

Daniel Frahn har blitt sagt opp av Chemnitzer FC. Klubben mener han har vist sympatier til høyreradikale grupperinger. Dette kostet 32-åringen jobben, som klubben kunngjør på sin hjemmeside.

- Annonse -

Under helgens bortekamp mot Halle var Frahn ikke i troppen. Spissen befant seg på gjestetribunen der han, ifølge klubben, så på kampen sammen med ledere av de høyreradikale grupperingene “Kaotic Chemnitz” og “NS-Boys”. Ifølge klubbens informasjon skal Frahn også ha reist til og fra kampen sammen med de samme personene, skriver den østtyske tv-kanalen MDR. Minst en av personene skal være nektet på hjemmekampene til Chemnitz.

– Med forferdelse har vi måttet dra kjensel på at vår – nå tidligere – lagkaptein har vist seg å være en stor sympatisør med den høyreradikale og menneskeforaktende grupperingen “Kaotic Chemnitz”. Dermed har han gjort stor skade for klubben. Det er null toleranse for denne slags oppførselen, skriver klubben i en offisiell kunngjøring.

Allerede i mars i år var Frahn i medienes oppmerksomhet for antatte sympatier med høyreradikale grupper. Etter at en kjent nazi og Chemnitz-supporter hadde dødd, feiret Frahn en scoring ved å vise en t-skjorte med skriften “support your local hools”. T-skjorten knyttes til den høyreradikale scenen rundt klubben. Frahn unnskyldte seg, fikk en bot og karantene, og fortsatte å spille for klubben.

– Først og fremst ønsker jeg å klargjøre at jeg ikke er nazi-sympatisør. I tillegg er jeg ikke enig i denne politiske ideologien, og har heller ikke noen høyre tanker, skrev Frahn på Facebook i mars.

Chemnitzer FC tror ikke lengre på sin tidligere kaptein.

– Hans anger denne gangen var en farse, skriver klubben.

Kommentarer

kommentarer