Juventus og Man City enige om back-utveksling

533
Juventus og City fullfører overgangen. Bilde: klubblogoer

Juventus og Manchester er endelig enige om en overgang. Det dreier seg derimot ikke om Dybala, Lukaku og United…
Den Gamle Dame har solgt Joao Cancelo til Manchester City for Danilo pluss 28 millioner euro som dekker prisforskjellen mellom spillerne.

Merkelig forretning

En rask og relativt enkel overgang som har forbløffet Juve-supportere og noen eksperter også. Italias regjerende mestere betalte 40,4 millioner for Cancelo ifjor og han hadde vel en god sesong. 25åringen har også rom for forbedring, særlig i taktisk sammenheng.
Derimot har Danilo, som forresten er allerede 28, fått vesentlig mindre spilletid i City i fjor etter en brukbar debut i 2017-18. Akkurat det samme som skjedde i Real Madrid tidligere i karrieren.
Juventus bytter altså en lovende profil på vei opp med en eks-profil som har stagnert litt og til og med floppet i forhold til nivået han var spådd da han var i Porto. Ikke den slags overganger man forventer av en klubb som vil endelig etablere seg blant Europas beste.

En ny begynnelse

Iallfall er brasilianeren nesten like dyktig i begge backposisjoner. En allsidighet som kan komme til nytte for Juventus er i øyeblikket underbemannet med bare Alex Sandro naturlig på venstre side. Og De Sciglio som temmelig uninspirert nødsløsning.
Danilo skal spille mest på høyre likevel hvor han kan bidra i angrepsfasen og prøve at både Real Madrid og Manchester City gjorde en tabbe da de dumpet ham uten store betenkeligheter.

I City finner Cancelo bare Kyle Walker som konkurrent på høyre: en helt overkommelig rival. Enda mer hvis Guardiola vil spille med en offensive back som han pleide å gjøre i Barcelona.
I tillegg er det ikke helt uaktuelt at Pep kan tenke seg til å flytte portugiseren høyere på bana. Der Cancelos defensive svakheter kan ignoreres og han kan fokusere spillet på innlegg og kombinasjoner som er hans styrke.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -